Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådet efter domen:

Kommunalrådet Jacob Käll blev förbannad efter att ha läst domen.

Kommunalrådet efter domen: "Man blir förbannad"

Kommunalrådet Jacob Käll har läst domen. Och han är inte nådig.
– Jag blir förbannad faktiskt, säger han.

Annons:

Astrid Lindgrens Värld får rätt mot polismyndigheten i frågan om publiktvisten från i somras. ALV kunde ha haft flera teaterföreställningar igång samtidigt, slår förvaltningsrätten fast.

– Det är väldigt bra förstås. Det är ett steg i rätt riktning, men arbetet måste fortsätta. Jag köper ALV:s argument om att ordningslagen inte är rätt lag för nöjesparker. Den är för trubbig. Det skulle räcka med vanliga restriktioner och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att kunna ha verksamheten säker ur smitthänsyn, säger Jacob Käll (C). 

Kommunalrådet har läst domen från rätten på fredagseftermiddag. 

– Man är väldigt tydlig med att det gjorts en helt tokig bedömning kring allmänna sammankomster. Man kan inte resonera så som som polismyndighet. Här har någon eller några tjänstemän själva suttit och tagit det här beslutet och så drabbar det väldigt många människor och får enorma konsekvenser för så många företag. Jag blir förbannad faktiskt, säger Käll.

Vad betyder det här beskedet inför 2021?

– Hade de inte fått rätt, så hade det omöjliggjort en verksamhet. Nu är det åt rätt håll och det är viktigt för Vimmerby. Det var skönt att domen kom. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: