Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby Tidning byter chefredaktör –

Nu ska Vimmerby Tidning byta chefredaktör.

Vimmerby Tidning byter chefredaktör – "Inget missnöje"

Vimmerby Tidning byter inom kort chefredaktör. Christoffer Nielsen ska framöver endast vara chefredaktör för Västerviks-Tidningen.
– Det finns absolut inget missnöje från ledningens sida, säger Öst Medias vd Nils Olausson till Vimmerby Tidning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lokaltidningen Vimmerby Tidning såldes 2018 till mediajätten NTM. Christoffer Nielsen har varit ansvarig utgivare för både Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning/Kinda-Posten sedan dess. 

Nu kommer han lämna Vimmerby Tidning och endast ha ansvar för Västerviks-Tidningen framöver. Samtliga tidningar inom Öst Media ska få lokalt förankrade chefredaktörer.

– Jag tycker att Öst Media väljer helt rätt väg. Nu får vi lokala chefredaktörer med starka mandat att styra sina organisationer med fullt fokus på läsaraffären. Jag tror att det kommer gynna tidningarna. Framför allt kommer det gynna läsarna. Överlag tror jag hårt på den här nya lösningen. Vi kommer ha egna så kallade deskredaktörer i både Vimmerby och Västervik som jobbar morgon och kväll med att leverera snabba nyheter på sajten. Det kommer bli ett helt annat liv på våra digitala kanaler, säger Christoffer Nielsen till Vimmerby Tidning.

"Finns inget missnöje"

Nils Olausson, vd för Öst Media, säger att förändringen genomförs för att man generellt ser att annonsintäkterna i mediebranschen minskar och att läsaraffären därmed blir ännu viktigare. Arbetet med att anställa en ny chefredaktör pågår och den nya organisationen ska vara på plats från årsskiftet. 

– Christoffer har gjort ett jättebra jobb i Vimmerby. Det finns absolut inget missnöje från ledningens sida, utan det här handlar snarare om en satsning. Nu söker vi en chefredaktör som lever och andas Vimmerby och Hultsfred. Han/hon ska veta vad det talas om, vad som upprör, vad som engagerar lokalt. Personen ska brinna för området. Det är det viktigaste, säger Nils Olausson till tidningen. 

Två nya reportrar ska också anställas.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: