Annons:

Sök

Annons:

Enormt intresse för isbanan – ”Varit på gränsen”

Många vill åka skridskor på Venhagsvallen under coronapandemin. Foto: Arkivbild

Enormt intresse för isbanan – ”Varit på gränsen”

Allmänhetens åkning på bandybanan i Målilla har blivit en mycket populär aktivitet under coronapandemin. Bandyklubben har vidtagit flera åtgärder för att skapa en så smittsäker miljö som möjligt.
– Det har varit på gränsen någon gång, men samtidigt är det så att de flesta tar sitt ansvar och man är på sin kant, säger klubbens ordförande Mikael Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

När nästan allt är stängt har den stora isytan i Målilla lockat folk från när och fjärran. Intresset för allmänhetens åkning på bandybanan har varit extremt stort jämfört med ett vanligt år.

– Det är begränsat med utomhusaktiviteter och många lockas till det. Det tycker vi är positivt. Att vi rör på oss är bra för oss både pyskiskt och fysiskt. Hela området är 7 000-9 000 kvadratmeter och det ryms ganska mycket folk på den ytan. Alla åker inte skridskor heller. Vi vill hålla igång den här aktiviteten, men ska givetvis inte bidra till någon smittspridning. Alla måste ta sitt ansvar.

"Gjort så mycket vi kan" 

Målilla Bandy har utökat antalet grillplatser, satt upp flera informationsskyltar och ställt fram fler bänkar.

– Jag tycker inte att det finns någon stor risk. Vi har ställt dit så mycket bänkar vi kan och har tre olika grillplatser. Vi har gjort så mycket vi kan.

Att intresset ökat hoppas Karlsson att Målilla ska kunna glida på även nästa säsong.

– Det är absolut stor skillnad och jag hoppas att det är positivt på sikt. Det är mer folk som har upptäckt vår fantastiska anläggning. Vi har haft en del folk från närliggande kommuner och även ännu längre ifrån. Det tycker jag är jättekul att se och tillgängligheten är ju rätt stor även en vanlig säsong.

Vad ska man tänka på om man vill åka?

– Man ska hålla avstånd, hålla sig till dem man åker med och tycker man att det är för mycket folk är det bara att vända. Man ska inte gå in där det är för mycket folk. Det är så överallt.

Målilla Bandy har inte haft någon diskussion om att stänga isbanan.

– Nej, men det har funnits gränsfall där det varit mycket folk. Fortsätter det måste vi ta ett snack om hur vi kan begränsa tider.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: