Annons:

Sök

Annons:

Ordföranden om avstängningen:

Det blev ett självklart beslut att stänga av spelaren, säger ordföranden Mikael Karlsson.

Ordföranden om avstängningen: "Blev ett självklart beslut"

Målilla Bandy stänger av den spelare som kallade en motståndare för "jävla neger" i fredags kväll. Hans avstängning kommer att vara i två matcher.
– Det blev ett självklart beslut, säger Mikael Karlsson, klubbens ordförande.

Annons:

Det var i samband med matchen mellan Jönköping Bandy och Målilla Bandy som en spelare i Målilla uttryckte sig rasistiskt mot en motståndare. Nu har klubben tagit beslut om att stänga av spelaren i två matcher. 

– Efter det vi kom fram till på vårt möte, så blev det ett självklart beslut. Vi diskuterade fram och tillbaka, utifrån händelsen i första hand, men också utifrån hur vår spelare reagerade och hur han hanterade saker och ting. Han var verkligen ångerfull och ville be om ursäkt. Det har vi vägt in i beslutet, säger Målillas ordförande Mikael Karlsson.

Var det aktuellt att sparka spelaren?

– Nej, det var det inte. Det diskuterades i ett tidigt skede, men inte när vi var konkreta och hade ett bra samtal i dag. 

Är två matchers avstänging verkningsfullt?

– Vi känner att en avstängning i en massa matcher inte är rätt väg att gå. Det finns säkert många olika åsikter om det här, att vi borde sparka ut honom och så vidare, men vi har tagit det här beslutet. 

"Stävja ännu mer"

Nu ska Målilla också intensifiera sitt värdegrundsarbete.

– Vi måste gå vidare, men också jobba med det här. Vi har ett stort arbete framför oss i a-lag och övriga lag. Det är också viktigt att statuera exempel, det här är inte acceptabelt i Målilla. Förhoppningsvis har alla lärt sig en läxa. Det kanske förekommer andra hårda ord, som inte är rasistiska och det måste vi stävja ännu mer nu. 

Hur ska ni jobba med det?

– I den nya styrelsen tog vi fram en policy och det arbetet ska vi öka på med. Vi får skynda på det lite, men vi ska kunna stå för det också. Det måste bli grundligt för vi ska jobba med det här hela vägen i alla våra befintliga lag.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: