Annons:

Sök

Annons:

De prisas som årets kvinnliga företagare: ”Visste att det skulle komma några”

Anna Pettersson och Petra Pettersson på Stuneks i Vimmerby har fått Centerpartiets pris som årets kvinnliga företagare i Vimmerby kommun. Foto: Ossian Mathiasson

De prisas som årets kvinnliga företagare: ”Visste att det skulle komma några”

Anna och Petra Pettersson på Stuneks i Vimmerby har utsetts till årets kvinnliga företagare av Centerpartiet i Vimmerby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Centerpartiet i Vimmerby har som tradition att uppmärksamma internationella kvinnodagen med att utse årets kvinnliga företagare i Vimmerby via en nomineringsprocess. 

I dag delades priset ut för femte gången och årets vinnare är Anna och Petra Pettersson på Stuneks. Det var på måndagsförmiddagen som Peter Karlsson och Sandra Carlsson klev in i butiken för att överraska med prinsesstårta och diplom. 

– Jag visste att det skulle komma några personer i dag men inte varför. Det känns jättebra så det är jätteroligt. Jag skulle ha fött barn förra tisdagen men barnet har inte kommit än. Jag håller mig hemma så mycket som möjligt nu, säger höggravida Anna Pettersson. 

Centerpartiets gruppledare Peter Karlsson fyller i och berättar om arbetet med att få Anna till butiken. 

– Hon skulle inte ha varit i butiken i dag så jag fick ringa till hennes sambo (Anton Palmér). Det gick att lösa, säger Peter Karlsson.

"Bara brunnit för mitt jobb"

Anna och Petra på Stunkes uppmärksammas för att de har vågat satsa på nya lokaler och hittat på spännande projekt under pandemiåret 2020. 

– Vi vill uppmärksamma er båda för att ni har skapat en nytändning och tänkt lite nytt kring Stuneks med nya lokaler och hittat på massa spännande, roliga saker för att sätta fokus på företaget. Det är annorlunda satsningar som har skapat uppmärksamhet och försäljning. Det är troscyklar och skidande paketutlämningar och allt möjligt. Anna har också varit drivande i arbetet med Vimmerby Tillsammans för att främja handel, säger Sandra Carlsson. 

Vad säger du om de initiativ som du har tagit i Vimmerby under det senaste året?

– Jag har egentligen bara brunnit för mitt jobb. Vi har sett möjligheter till att gå runt omöjligheterna. Jag tror att alla är väldigt tacksamma och ser värdet i små butiker som alltid har funnits, säger Anna Pettersson.

Vad säger ni om den nya lokalen i centrum?

– Helt fantastiskt, säger Petra. 

– Det var lite svordomar innan vi blev klara. Vi öppnade precis vid nedstängningen så kändes det inte så bra. Vi körde en öppningsvecka och folk kom ändå. Vi gjorde det smittsäkert och folk är så tacksamma. Vi har mer rörelseyta här, säger Petra och Anna. 

"Vår stad klarar sig bättre"

Petra Pettersson tycker att Stuneks har klarat sig helt okej under pandemin. 

– Jag tror att vår stad klarar sig bättre än andra, tack vare att vi har så många fina egna butiker. Jag vet att många andra städer går på knäna men vi går på halvknäna, säger Petra Pettersson och fortsätter: 

– Vi har fått en del nya kunder, framför allt yngre som kommer in för barnavdelningen. Tidigare åkte man till Linköping för att shoppa, nu kan folk uppskatta att vara hemma och shoppa istället. Vi har mycket och jag tycker att det mer och mer kommer fram en lokalpatriot.

Stuneks nästa steg är att dra igång en webshop. 

– Vi har mycket sommarkunder som vill handla hos oss året om så den ska vara igång till sommaren. Det är kunder som handlar underkläder för hela året så sommaren är vår bästa period, säger Petra Pettersson. 

Fakta

Centerpartiets motivering för 2021 års pris för bästa kvinnliga företagare:

”Anna och Petra har tillsammans satsat på förnyelse av Stuneks och har bland annat flyttat till nya lokaler. De har under pandemiåret vågat sig på annorlunda satsningar som givit uppmärksamhet och försäljning. Anna har också varit mycket engagerad och drivande i det arbete som gjorts i Vimmerby Tillsammans för att främja handeln generellt.”

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: