Annons:

Sök

Annons:

Västerviksprofilen rasar mot reklamfilm:

Björn Ulvaeus rasar mot FHM:s nya reklamfilm. Foto: Stefan Härnström

Västerviksprofilen rasar mot reklamfilm: "Diskriminerande"

En reklamfilm med glada människor som fått vaccin. Det reagerar nu Västerviks store son, Björn Ulvaeus, på. 
”En statlig myndighet betalar dyra pengar för att förmedla en klichébild av äldre människor i vårt land och gör det i all välmening utan att förstå att den är diskriminerande”, skriver Ulvaeus i en debattartikel i DN.

Annons:

Reklamfilmen ska visa vad de över 70 år kan göra efter att de fått sitt vaccin mot covid-19. Folkhälsomyndighet har köpt reklamplats, bland annat i TV4, för att visa upp filmen. 

Västervikssonen och ABBA-legendaren Björn Ulvaeus har ofta starka åsikter – och det här är inget undantag. Han rasar nu över hur FHM framställer äldre människor i reklamfilmen. 

”Vi hälsar inte på barnbarnen och läser böcker för dem och vi för inte intressanta samtal över middagsbordet med unga och gamla vänner. Vi hjälper inte till med våra erfarenheter när de behövs på tidigare arbetsplatser, tränar på gym eller går och shoppar i gallerior. Nej, enligt FHM dansar vi i ensamhet eller i par hemma i våra bostäder. Utstuderat löjliga dansrörelser,” skriver Ulvaeus i en debattartikel i Dagens nyheter.

"En klichébild"

Han ifrågasätter hur reklamfilmen kan ha gått igenom flera statliga myndigheter utan att någon reagerar. 

”En statlig myndighet betalar dyra pengar för att förmedla en klichébild av äldre människor i vårt land och gör det i all välmening utan att förstå att den är diskriminerande.” skriver Ulvaeus.

Björn Ulvaeus menar att äldre i dag är mer sociala och aktiva än förr. Han menar att reklamfilmen är ett feltänk från Folkhälsomyndigheten.

”Statliga myndigheter borde veta bättre. Politik kan ju ändra förhållanden och så småningom också attityder”, skriver Björn Ulvaeus.

FHM har avböjt att kommentera kritiken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: