Annons:

Sök

Annons:

BANKMAN I LÄNET LURADE MÅNGA KUNDER – FÄNGELSE VÄNTAR

Bankmannen i länet döms till flera års fängelse. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

BANKMAN I LÄNET LURADE MÅNGA KUNDER – FÄNGELSE VÄNTAR

En bankman med spelproblem får flera års fängelse. Bankmannen, verksam i mellersta länet, döms för grovt bedrägeri och det rör sig om miljontals kronor.

Annons:

Speldjävulen drabbade bankmannen i 60-årsåldern och han började systematiskt att lura sina kunder vid banken i mellanlänet på pengar. 

Mannen var kundansvarig för de personer han nu avslöjats ha lurat. Mannen tog ut bankdosor i de drabbades namn och genomförde sedan en mängd olika uttag från kundernas kontot. 

Han har också skrivit uttagslappar i kundernas namn i syfte att vilseleda bankens personal. I det värsta fallet förde han över 3,8 miljoner kronor från en kvinnas konto mellan 2020 och 2022. 

Döms till fängelse

Totalt handlar det om 240 transaktioner och han döms nu för lika många fall av grovt bedrägeri. Totalt är det 16 kunder som drabbats och sammanlagt handlar det om 12,5 miljoner kronor.

På onsdagen föll domen mot bankmannen som erkänner brott. Han döms till tre års fängelse. Åklagaren hade yrkat på fyra år och försvararen ansåg att två och ett halvt år var skäligt.

Banken har ersatt kunderna ekonomiskt, så ingen ska ha lidit skada i slutändan.

Får inte lämna länet

Mannen angav sina problem med spel om pengar som en förklaring, men han borde då ha sökt hjälp för sitt spelmissbruk, menar tingsrätten. 

Rätten ansåg också att mannen utnyttjat sin kunskap om bankens rutiner och på så sätt kunnat lura till sig pengarna. Den dömde banktjänstemannen är bosatt i Kalmar och var tidigare ostraffad. Han förbjuds också att lämna länet fram till dess att fängelsestraffet verkställs.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: