Annons:

Sök

Annons:

Kvinna gick till attack mot annan kvinna på apoteket i Vimmerby

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Kvinna gick till attack mot annan kvinna på apoteket i Vimmerby

En kvinna bosatt i Vimmerby kommun döms för att ha misshandlat en annan kvinna. Händelsen inträffade på Apotek Hjärtat förra året.

Annons:

Det var den 22 mars 2023 som en kvinna i 30-årsåldern, då bosatt i Vimmerby, var inne på Apotek Hjärtat för att hämta ut medicin.  När hon stod och pratade med en vän kom en kvinna i 25-årsåldern, bosatt på en ort i Vimmerby kommun, snabbt fram emot henne. Det uppstod en dispyt som slutade med att 25-åringen tog ett grepp om 30-åringens  jacka i halshöjd och drog åt. 30-åringen ska då ha ramlat in i några hyllor som stod bakom henne. Vid händelsen fick 30-åringen rodnad/svullnad vid halsen.

Den tilltalade 25-åriga kvinnan har hävdat att hon agerade i nödvärn då hon kände sig hotad av 30-åringen. Detta anser dock tingsrätten vara motbevisat då övervakningsfilm visar att 25-åringen står flera meter från 30-åringen när hon rusar fram emot henne, och att 25-åringen hade utrymme att lämna lokalen utan att gå förbi henne.

Händelsen tros ha med att göra att de båda kvinnorna tidigare ska ha haft intresse i samma man.

Rätten anser att det är bevisat att händelsen har gått till som åklagaren har påstått och dömer kvinnan i 25-årsåldern för misshandel.

Påföljden bestämdes till 40 dagsböter om 170 kronor, totalt 6 800 kronor. Målsäganden hade även yrkat skadestånd för kränkning, sveda och verk på 20 700 kronor, detta avslogs dock helt av tingsrätten då gärningen inte ansågs tillräckligt allvarlig.

Den dömda kvinnan ska även betala 1 000 kronor i avgift till brottsofferfonden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: