Annons:

Sök

Annons:

KVINNAN SVIMMADE – HÄKTAD VIMMERBYBO ÅTALAS

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

KVINNAN SVIMMADE – HÄKTAD VIMMERBYBO ÅTALAS

I mitten av april häktades en Vimmerbybo för en misshandel i Södra Vi. Nu åtalas mannen för misshandeln, där han bland annat slog kvinnan medvetslös med en telefon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var på fredagskvällen den 12 april som polisen fick åka till en adress i Södra Vi. En man i 50-årsåldern greps då för både misshandel och olaga hot mot en kvinna i 35-årsåldern.

Några timmar senare anhölls han och den 15 april blev mannen häktad för de båda brotten. Nu har åklagaren väckt åtal mot mannen. 

Han åtalas för att ha misshandlat kvinnan genom att slå henne, bland annat med en telefon mot hennes huvud. Mannen ska även ha dragit kvinnan i håret och sparkat henne. Kvinnan orsakades skada, smärta och det gick så långt att hon svimmade. 

Uttalade dödshot

Samma kväll uttalade mannen att han skulle döda kvinnan. För det åtalas han för olaga hot. 

"Hotet var sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet", skriver åklagaren i stämningsansökan. 

Åklagaren kommer också att kalla fyra vittnen till huvudförhandlingen för att berätta om sina iakttagelser den aktuella dagen. Åklagaren lutar sig också mot larmsamtalet och fotografier på målsägandes skador som bevisning.

Mannen sitter fortsatt häktad för brotten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: