Annons:

Sök

Annons:

  • Backen såg sitt namn i media:
  • Backen såg sitt namn i media:

    Oskar Humble har fått beskedet att han inte får följa med Vimmerby Hockey upp i Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Backen såg sitt namn i media: "Blev lite förvånad"

I går tackade Vimmerby Hockey nio spelare och meddelade samtidigt att de inte får följa med upp i Hockeyallsvenskan. En av dessa var comebackande Oskar Humble, som fick beskedet genom media.
– Jag blev lite förvånad, säger han.

Annons:

Spelarna som inte får möjlighet att följa med klubben upp i Hockeyallsvenskan är Scott Hector, Erik Fernhall, Adam Lindblad, Oskar Humble, Filiph Åström, Martin Pärna, Olle Söderlund, Isac Göransson och Gustav Karlsson.

Vår tidning pratade med två av dem som vissa kanske trott skulle få följa med. Allsvenskt rutinerade backen Oskar Humble, som gjorde comeback mot slutet av säsongen, fick beskedet genom media på söndagskvällen.

– Jag har inte pratat med Pelle (Johansson, sportchef) något speciellt egentligen. Vi har inte haft något möte. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, säger Oskar Humble. 

Kom det som en överraskning?

– När jag läste det som stod i tidningen så blev jag lite förvånad. Vi har inte ens pratat om min situation och jag har inte hört någonting. De kanske tänker att jag inte skulle spela, men jag har inte fått frågan. 

Vad tänker du om det?

– Det är svårt. Jag vet inte vad jag hade svarat om jag fått frågan. Men det är inte som så att jobbet eller familjen har sagt nej, som man kunde tolka det. Det är inget sådant. Så jag blev lite överraskad. 

Hade du velat följa med upp i Hockeyallsvenskan?

– Det är skitsvårt att svara på. Det är många parametrar i det, men jag hade absolut funderat på det. 

Besviken Hector

Målvakten Scott Hector, som gjorde succé fram tills sin segdragna skada, är besviken över beskedet. Han hade velat följa med laget upp i seriesystemet.

– Det är klart att det är jättetråkigt att jag inte får fortsätta. Men så är det i hockeybranschen, det är snabba svängningar och det kan gå snabbt. 

Enligt Pelle Johansson handlade mycket kring just Scott Hector om den skada han ådrog sig och att sportchefen tidigt bestämde sig för att gå för en av de två målvakter som fanns i avancemangstruppen.

– Det är klart det är tråkigt om det ska bero på den. Jag tycker jag höll en hög nivå i de matcher jag spelade och vet att jag kunde gjort bra ifrån mig nästa säsong. 

Hector har nu landat i hemstaden Göteborg.

– Så här funkar hockeyn och jag respekterar vad Vimmerby och Pelle säger. Jag får försöka hitta något annat. Det blir en oviss tid nu framåt, men jag hoppas kunna hitta något som blir bra. Det var ganska nyligen jag fick reda på det här, så vi får se. 

Vi har även sökt forwarden Martin Pärna om beskedet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: