Annons:

Sök

Annons:

Man körde bil med kristall i blodet – döms till dryga böter

En man från Vimmerby kommun körde bil påverkad av drogen kristall, 3-CMC, och döms till dagsböter på totalt 18 000 kronor. Foto: MostPhotos

Man körde bil med kristall i blodet – döms till dryga böter

En man i 35-årsåldern från Vimmerby kommun döms för ringa narkotikabrott och rattfylleri efter en bilfärd i norra delen av kommunen i november 2022. 

Annons:

Det var i början av november 2022 som polisen stoppade en bilist i utkanten av en ort i Vimmerby kommun och genomförde provtagning. Föraren, en man i 35-årsåldern från kommunen, hade 3-CMC, mer känt som kristall, och cannabis i blodet. Polisen anträffade även icke vägbara rester av kristall i den bil som han körde. 

Han har i förhör uppgett att narkotikan som anträffades i bilen inte tillhörde honom och att han inte visste hur han hade fått narkotikan i kroppen. Han sa att han hade blivit bjuden på en konstig kaka som inte visste vad den innehöll.  

”Av den skriftliga utredningen har framgått att narkotika anträffades i den bil som XX körde och att han hade samma typ av narkotika och även cannabis i sin kropp. Av utredningen har vidare framgått att XX erkände bruk av 3-CMC när han hördes under förundersökningen”, skriver Kalmar tingsrätt.

Döms till dryga böter

Mannen döms till dagsböter på 18 000 kronor för drograttfylleri och ringa narkotikabrott, både eget bruk och innehav. 

Han frikänns från åtalet om ringa dopningsbrott då polisen anträffade 45 dopningsklassade tabletter i bostaden. Han hävde att lägenheten var utlånad till en kamrat och att han inte kände till att tabletterna fanns i bostaden. Tingsrätten anser att hans uppgifter inte kan lämnas utan avseende och ogillar åtalet. 

Rätten bifaller åklagarens yrkande om förverkande av dopningstabletterna och narkotikaresterna.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: