Annons:

Sök

Annons:

 • Snart premiär för ”En riktig skräpteater ”– häng med på genrep inför Astridveckan

  Med teaterföreställningen vill eleverna lära folk att sluta skräpa ned. Teaterpedagog Kicki Willysson t.v. har arbetat fram pjäsen tillsammans med eleverna under terminen. Foto: Johanna Karlsson

 • Snart premiär för ”En riktig skräpteater ”– häng med på genrep inför Astridveckan

  "En riktig skräpteater" heter teatern som Vimarskolans grupp röd och blå kommer att spela hela fyra gånger under Astridveckan. Foto: Johanna Karlsson

 • Snart premiär för ”En riktig skräpteater ”– häng med på genrep inför Astridveckan

  Pjäsen avslutas med en sång. Foto: Johanna Karlsson

 • Snart premiär för ”En riktig skräpteater ”– häng med på genrep inför Astridveckan

  Kommunens alla fem- och sexåringar kommer i veckan att bjudas på teaterföreställning. Foto: Johanna Karlsson

Snart premiär för ”En riktig skräpteater ”– häng med på genrep inför Astridveckan

”En riktig skräpteater” – så heter pjäsen som Vimarskolans elever från grupp röd och grupp blå kommer att spela hela fyra gånger under firandet av Astrid-veckan. Kicki Willysson, teaterpedagog på kulturskolan i Vimmerby har arbetat tillsammans med eleverna under terminen, och nu är det alldeles snart dags för premiär. 
”Bra” och ”Lite nervöst” tycker skådespelarna när Dagens Vimmerby hälsar på under deras generalrepetition. 

Annons:

Det är lite pirrigt och fnissigt, och många frågor ställs till teaterpedagog Kicki Willysson under torsdagseftermiddagen när det alldeles strax ska bli dags för generalrepetition av pjäsen ”En riktig skräpteater”. Eleverna som går i grupp blå och röd på särskolan på Vimarskolan har skrivit pjäsen tillsammans med Kicki Willysson och repeterat den länge. På måndag är det äntligen dags för premiärföreställningen. 

Pjäsen handlar om att vi måste bli bättre och duktigare på att inte skräpa ned, och i handlingen kommer till slut ”superkids” från rymden och hjälper till att lära människor att plocka upp skräp efter sig. 

Föreställningen ingår i det program som kommunens alla fem- och sexåringar är inbjudna till under vecka 46. Den kommer även att spelas under en kvällsföreställning på onsdag på kulturskolans teater. 

” En värld av rosor”

Generalrepetitionen flyter på bra, och det märks att eleverna tycker om att stå på scen. Föreställningen avslutas med att eleverna sjunger en egen variant av Darins ”En säng av rosor” där Kicki Willysson skrivit om texten till ”En värld av rosor”.

– Jag tyckte den passade bra. Vi måste göra en värld av rosor istället för att skräpa ned jordklotet, säger Kicki och får medhåll av eleverna.

Nervösa och pirriga inför premiären

På frågan om hur det känns inför premiären svarar eleverna:

”Det känns bra!”, ”Lite nervöst. Det är många som har nerver.” och ”Jättenervöst. Jag har scenskräck”. 

Dock verkar inte scenskräcken få ta över, för eleverna ser verkligen ut att trivas på scenen och berättar att de kommer att ladda upp inför premiären med att umgås med sina familjer.

– Och så brukar vi ju göra en sak tillsammans innan. Vi samlas och ställer oss i en ring och har lite uppvärmning. Det ska vi göra innan föreställningarna, berättar Kicki. 

Fyra föreställningar väntar nu för skådespelarna som trots en släng av scenskräck gör en fantastisk insats på generalrepetitionen och alldeles säkert kommer göra lysande ifrån sig under veckan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: