Annons:

Sök

Annons:

BLIR INGA MUSIKDAGAR I ÅR – DÄRFÖR STÄLLS ARRANGEMANGET IN

På grund av hälsoskäl meddelar Tommy Svanström att de inte kommer genomföra Virserums Musikdagar i sommar, det som skulle blivit den 24:e musikfestivalen. Foto: Ossian Mathiasson

BLIR INGA MUSIKDAGAR I ÅR – DÄRFÖR STÄLLS ARRANGEMANGET IN

Den som sett fram emot Virserums Musikdagar i år blir besviken. Tommy Svanström, konstnärlig ledare, meddelar nu att arrangemanget ställs in på grund av hälsoskäl.

Annons:

De två senaste åren har det inte varit Virserums Musikdagar, till följd av covid-19.

– Det kändes konstigt, men då visste vi ändå att vi skulle komma tillbaka så vi kände oss hoppfulla inför 2022, säger Tommy Svantröm.

Men – nu måste han tyvärr meddela att Virserums Musikdagar inte kommer genomföras i sommar heller.

– Vi hade stora förhoppningar när vi såg att pandemin äntligen började släppa sitt grepp om Sverige, men då började andra hälsoproblem att bli för stora, säger Tommy Svanström.

Ny pacemaker

Efter många läkarbesök visade det sig vad som var fel.

– Det var fel på min gamla trogna pacemaker. Jag har nu fått en ny inopererad och mår bättre dag för dag även om återhämtningen går betydligt långsammare än jag hade hoppats.

Så att planera för och genomföra en musikfestival låter sig inte göras.

– Något som jag med stor sorg till slut har insett och accepterat, men hälsan är viktigast, säger Svanström när han meddelar vår tidning beslutet. På söndagen lades informationen också ut på Virserums Musikdagars hemsida.

Hur långt komna var ni med årets program?

– Vi har hela tiden haft tankar på artister, men vi var inte så långt komna som vi skulle önskat om vi skulle kört igång nu. 

Hur känns det, att tvingas ta det här beslutet?

– Tungt förstås, jag hade ändå hoppats att orka. Vi har funderat jättemycket fram och tillbaka Ylva och jag, men det är fler som lämnat återbud, och då känns det inte görligt. Så vi har pratat med familjen, för det är inte bara vi två som jobbar hårt, utan hela familjen är med på ett hörn och delaktiga i helheten. Så vi kom gemensamt fram till det här beslutet.

Senaste programmet var det 23:e

Senast det var Virserums Musikdagar 2019, med bland annat Sonja Aldén i Virserums kyrka och Inger Nilsson på Rosanders loge i Kråketorp, var det den 23:e festivalen i rad.

– Det har varit underbart, vi har haft så mycket roligt. Jag tänkte på det nyligen när jag såg en artikel och det kändes bra att vi gjort det så många år. Då kändes det lite lättare att ta beslutet, när jag fick blicka tillbaka och fick svart på vitt att så mycket hänt. 

Vad händer med Virserums Musikdagar i framtiden?

– Vi har siktet inställt på sommaren 2023 och hoppas att vi då kan träffas igen och få njuta av den 24:e musikfestivalen i Virserum. Folk frågar efter det, det märkt att folk längtar. En del har önskat att vi i vart fall skulle ha program ett par kvällar, så det inte rinner ut i sanden. Det skulle kanske även underlätta att komma igång igen, men under helgen har vi tagit beslutet att det inte blir någonting alls i år.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: