Annons:

Sök

Annons:

Ny utställning om tidskrifternas roll i samhället

Just nu pågår en utställning om tidskrifternas roll i samhället på biblioteket. Foto: Lotta Madestam

Ny utställning om tidskrifternas roll i samhället

En ny utställning under rubriken ”Tidskrifternas roll i samhället” har öppnat på biblioteket. På torsdag kröns allt med samtal om poesi med fokus på frågeställningen ”Varför behöver vi kulturtidskrifter?”

Annons:

Tidskrifternas roll i samhället är en utställning om och med 22 kulturtidskrifter.

Föreningen Tidskriftsverkstan vill lyfta fram hur viktiga kulturtidskrifterna är, för kulturell förnyelse och mångfald och att de därför är viktiga för samhällets utveckling.

"Många debatter, trender och fenomen har fötts i en kulturtidskrift innan de fortplantat sig vidare ut i samhället. Kulturtidskrifterna bidrar till utvecklingen av demokratin”, skriver föreningen som producerat utställningen med stöd från Kulturrådet.

Samtal om poesi

På torsdag bjuds allmänheten in till ett samtal om poesi. Roger Johansson från Tidskriftsverkstan presenterar utställningen K – som i Kulturtidskrift, och leder ett samtal mellan tidskrifterna Populär Poesi och Den Blinde Argus.

Frågor man ställer sig är varför man ska ge ut en poesitidskrift, hur poesin förändrats de senaste årtiondena och hur dess förutsättningar ser ut?

Medverkar gör Kenneth Lindegren och Ellie Wiman-Lindqvist från Kisabaserade Populär Poesi och Thomas C Ericsson, redaktör för Den Blinde Argus mellan åren 1985–1995.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: