Annons:

Sök

Annons:

Musikfesten gör comeback: ”Behövs av så många olika anledningar”

Efter några års uppehåll är Virserums musikdagar tillbaka i nygammal form i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

Musikfesten gör comeback: ”Behövs av så många olika anledningar”

Efter tre års uppehåll gör Virserums musikdagar comeback med Aspelands pastorats kyrkomusiker Lisa Sandstedt vid rodret. 
– Jag har förstått att Virserums musikdagar har varit väldigt saknat, säger hon. 

Annons:

Virserums musikdagar har inte arrangerats de senaste tre åren på grund av coronapandemin. Nu tar Virserumsbon Lisa Sandstedt tag i saken och arrangerar musikfesten i nära samarbete med tidigare arrangörerna Tommy Svanström och Ylva Nilsson. 

– Tommy och Ylva har drivit Virserums musikdagar i alla år och är fortfarande med i processen även om de bor och har andra projekt i Stockholm. Jag brinner för Virserum och för musiken. Jag tycker verkligen att den här veckan behövs av så många olika anledningar. För mig känns det självklart att jag ska försöka driva det vidare i egenskap av kyrkomusiker, Virserumsbo och musikentusiast och jag gör det tillsammans med Tommy och Ylva, säger Lisa Sandstedt. 

Hur kom det på tal med att du väcker liv i Virserums musikdagar?

– Tanken väcktes i somras när jag var på ett bröllop. Flera av gästerna sjöng i en mycket känd svensk kör. Vi började prata med varandra och jag frågade om de hade lust att komma till Virserum någon gång. De sa ja och då slog det mig att de kan komma veckan efter midsommar när vi har traditionsrika Virserums musikdagar. Evenemanget har vuxit därifrån och precis efter jul hade jag ett samtal med Tommy om det var okej för honom att jag driver musikdagarna under 2023. Det var han både glad och tacksam för, säger Lisa Sandstedt. 

"Evenemang som rör hela Virserum"

Senast gången Virserums musikdagar arrangerades var 2019. Aspelands pastorat arrangerar årets musikfest tillsammans med föreningen Virserums musikdagar och andra aktörer som går in och stöttar med ekonomiska medel.

– Det finns en god vilja från kommun och andra näringsidkare. Det är ett evenemang som rör hela Virserum. 

Sommarens program är spikat och Lisa Sandstedt har för avsikt att presentera uppställningen i samband med en pressträff nästa vecka. 

– Vi har 14 planerade musikevenemang under veckan, varav fem är större kvällskonserter. Jag vill hålla lite på vad det är för artister men det är väldigt genrebrett och det finns något för alla. Jag är nöjd med årets bokningar. Jag för hela tiden en dialog med Tommy och Ylva om programmet och det är viktigt för mig att de är med i processen.

Då startar biljettförsäljningen

Biljettförsäljningen går igång onsdagen den 10 maj. 

– Ett normalt år börjar arbetet med nästa års evenemang när sista konserten har klingat ut, men i år kom processen igång sent. Vi hoppas att vi hinner sälja tillräckligt många biljetter. 

Musikdagarna börjar med en invigningskonsert söndagen den 25 juni och pågår fram till lördagen den 1 juli.

– Det som är nytt för i år är att vi försöker bygga mycket kringarrangemang. Det kommer inte bara bli musik utan det blir andra aktiviteter i samhället. Jag vill engagera hela föreningslivet och ge alla en chans att synas under veckan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: