Annons:

Sök

Annons:

Diggiloo lyriskt efter debuten i Vimmerby – så många såg showen

Diggiloo lockade över 4 000 besökare till Ceosvallen. Foto: Linus Johansson

Diggiloo lyriskt efter debuten i Vimmerby – så många såg showen

I går gjorde Diggiloo stor succé på Ceosvallen. Projektledaren Fredrik Holmdahl är nöjd med det mesta: anläggningen, samarbetet med kommunen – och publiktillströmningen.
– Jag hoppas att vi kan komma tillbaka till Vimmerby, säger han.

Annons:

Några av Sveriges absolut mest kända artister stod på scenen vid Ceosvallen under söndagskvällen. Totalt kom 4 655 personer och tittade på Charlotte Perelli, Tommy Nilsson och den övriga ensemblen.

– Det var strålande bra och strålande kul. Vi hade tur med vädret och fick visa upp Diggiloo på bästa sätt. Ceosvallen passade utmärkt för vårt koncept och det var en entusiastisk publik, säger Fredrik Holmdahl.

Var det något som överraskade dig med besöket i Vimmerby?

– Många valde att cykla och gå till konserten eftersom den ligger så nära centrum. För vår del är det väldigt praktiskt och vi får gratulera Vimmerbyborna för att de har den här platsen. För vår del är en stor gräsyta det mest optimala man kan tänka sig.

 Vill komma tillbaka

Diggiloo brukar locka minst 4 000 besökare. I Vimmerby nådde man alltså över den nivån med råge.

– Det var en bra publiktillströmning och för att vara Vimmerby var det jättebra. För vår del var det ett jättekul förstagångsbesök och jag hoppas att vi kan komma tillbaka till Vimmerby.

Om så blir fallet avgörs i höst.

– Det beslutet tar vi senare i höst, men vi fick mersmak kan man säga. Med den publiken som kom nu finns det bra möjlighet att komma tillbaka. Diggiloo är en turné som alltid måste förnya sig och vi utvärderar varje besök under hösten, men vi vill absolut komma tillbaka till Vimmerby.

Hur stor är chansen att ni kommer tillbaka?

– Det vill jag inte säga något om, men viljan finns och det känns som att den finns hos publiken också.

 "Passar Vimmerby"

Diggiloo har flerårsavtal med flera orter.

– Det finns orter där vi har flerårsavtal också och finns det intresse ska vi lyssna och utvärdera det, säger Holmdahl.

Intresse verkar det finnas. Från kommunens sida har Patric Engqvist hållit i trådarna.

– Vi hade ingen aning om det skulle bli 2 000 eller 6 000 besökare så jag är jättenöjd. Diggiloo säger att det är en bra siffra för att vara första gången, säger Engqvist som gärna vill se en fortsättning:

– Projektledaren har redan sagt att vi ska över 5 000 nästa år och det tolkar jag som att de är väldigt intresserade. Jag hoppas verkligen det, vi vill väldigt gärna att de kommer hit igen. Det är ett arrangemang som passar Vimmerby för det riktar sig till barnfamiljer. För min del ser jag gärna att vi kan få till ett avtal med Diggiloo för flera år framöver.

 Hyllar föreningarna

Kommunen har hjälpt till med arrangemanget genom att hyra staket, upplåta mark och utföra en del arbetsuppgifter.

– Vi står för marken gratis och ställer upp med service och arbetstimmar. Det man har oroat sig för är parkeringen, men det fungerade väldigt bra. Gullringens GoIF, Vimmmerby IBK och Storebro IF har hjälpt till med arrangemanget och gjort det väldigt bra. Jag är glad för föreningarna som ställde upp. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: