Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Konståret på CHG har öppnat – seniorerna är först ut

    Seniorerna inleder det nya konståret på CHG Ateljé.

  • Konståret på CHG har öppnat – seniorerna är först ut

    Nästa chans att se utställningen är den 9 februari.

Konståret på CHG har öppnat – seniorerna är först ut

Nu har konståret på CHG Ateljé och Galleri i Vimmerby öppnat. Först att ställa ut är seniorerna.

Annons:

Förra året blev ett bra år för CHG Ateljé och Galleri i Vimmerby. Över tusen besökare kom och galleriet visade hela tolv konstutställningar och två minnesutställningar.

38 konstnärer och fritidsmålare fick möjlighet att visa upp sina målningar. 

– Galleriet har blivit en träffpunkt för fritidsmålare och konstnärer. Man träffas kring utställningarna och pratar konst och tekniker, ger varandra tips och utbyter erfarenheter. Lokalen på Storgatan 23 har visat sig perfekt för ändamålet och utställningarna blir vackra och ljuset lyfter fram konsten på bästa sätt, säger galleristen Ann-Marie Brushane. 

Nu har konståret 2024 öppnat och det är folkhögskolans konstelever som för tredje året i rad inleder säsongen. Varje lördag i februari håller man ett vernissage och det första var den gångna helgen. Utställningen går även att se nu på fredag den 9 februari. 

Totalt tio utställningar

Totalt är det tio nya utställningar som är bokade för 2024. Påsken och våren är konstrundornas tid och det blir vårsalong med vernissage fredag 29 mars. Dessutom är det en separat utställning av akvarellkonstnär Berit Ernstrand och utställningen pågår till 12 april.

Därefter följer en utställning i april där kostnär Annika Rydh bland annat visar målningar från Vimmerbys omgivningar. Den pågår från 13 till 26 april. 

I juli och augusti visar galleriet tre separatutställningar, konst och konsthantverk. 

– Vi inför två nya detaljer kring några av utställningar, det är musikunderhållning och konstquiz. En minnesutställning är också i stort sett klar, som vi hoppas kunna visa hösten 2024. Sedan är det väl kanske dags för mig att visa det jag målar själv i en egen utställning, säger Ann-Marie Brushane.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: