Annons:

Sök

Annons:

Ny konsert i helgen – han återvänder till Vimmerby

Dan Reed återvänder till Vimmerby på lördag. Foto: Pressbild

Ny konsert i helgen – han återvänder till Vimmerby

Dan Reed har gjort flera bejublade konserter i Vimmerby genom åren. På lördag är det dags igen. Då tar sig den välkände artisten an Brygghuset med både konstutställning och en musikalisk akt.

Annons:

Spelningen är en del av Ultimate Sounds 30-årsfirande i år och Jörgen Nilsson är såklart entusiastisk över att få tillbaka en av sina favoriter till Vimmerby.

– Det blir Dans enda spelning i Sverige i år så det känns fantastiskt att få hit honom.

Nytt för den här gången är att konserten kombineras med en konstutställningen.

– Det gör det lite extra intressant den här gången. När pandemin kom blev alla livespelningar inställda och då började Dan fundera på hur han skulle försörja sig. Han började testa måleri och resultatet får den som ser konserten uppleva på Brygghuset. Vi kommer visa sju-åtta originalverk och man kommer kunna köpa särtryck av vissa.

Hur skulle du beskriva hans konst?

– Det är svårt att säga, han är så jäkla bred. Det är en multijonglör. Jag är inte bra på att beskriva arbetssättet, men han hade sin första konstutställning i Olemoc nyligen och den blev väldigt fint mottagen.

"Vi vill ha den nära upplevelsen"

Konserten går under konceptet Ultimate Sound & Concerts och även Mikael och Jessica Kindman är centrala för att få tillbaka Reed till Vimmerby.

– Vi är goda vänner med honom alla tre. Jag är säker på att det blir en fantastiskt fin kväll och så får vi se en ny sida av Dans konstnärliga del. Det är otroligt stort och det blir en helkväll på alla sätt och vis.

Maxtaket på antalet åskådare ligger på 100 personer.

– Jag hoppas på bra uppslutning och det är en del biljetter kvar. Vi vill ha den nära upplevelsen så vi släpper inte in fler än 100, man ska känna att man är där och att man är en del av konserten.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: