Annons:

Sök

Annons:

Annki Waern har gjort egna tolkningar av kända Vimmerbymiljöer och ställer ut i Warmbadhuset i sommar. Foto: Jakob Karlsson

Hon ställer ut i hembygden – ”Ska bli jätteroligt”

Trots att Annki Waern lämnade Vimmerby för över 20 år sedan beskriver hon fortfarande Vimmerby som hemma. I sommar visas hennes målningar med Vimmerbymotiv i Warmbadhuset.

Annons:

Annki Waern (för övrigt syster till oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij) är född och uppväxt i Vimmerby kommun, men har bott i Östergötland i hela sitt vuxna liv.

– Jag har bott där sedan jag var 18, men det känns fortfarande som att Vimmerby är min rot och min bas. Vår familj känner att det är Vimmerby som format oss fast vi inte har bott här.

Klassiska Vimmerbymotiv

Intresset för konst har vuxit under senare år och i höstas var Annki Waern på besök i Vimmerby och passade då på att fota välkända Vimmerbymotiv. Fotografierna har sedan stått modell för målningarna.

– Jag har skalat ned det lite, men det är klassiska Vimmerbymiljöer och jag har använt en del olika tekniker. I en del har jag börjat med tusch och sedan lagt på akvarell och andra är med blyerts. Jag känner att jag börjar hitta en egen identitet i mitt målande, även om det är på hobbynivå. Jag gör det för att ha kul.

Hur känns det att ställa ut i hemstaden?

– Det känns jätteroligt och lite pirrigt eftersom motiven är från Vimmerby.

Utställningen finns att beskåda i Warmbadhuset under hela sommaren.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: