Annons:

Sök

Annons:

Bertil Kaa Hedberg och Kerstin Lindgren Christe ställer ut på Warmbadhuset och har vernissage i dag (lördag). Foto: Ossian Mathiasson

Kerstin och Bertil återförenas och ställer ut på Warmbadhuset

Kerstin Lindgren Christe och Bertil Kaa Hedberg är två tidigare elever på Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Nu återförenas konstnärerna och anordnar en utställning på Warmbadhuset i Vimmerby. 

Annons:

Vimmerby konstförening är efter ett uppehåll på gång med utställningar på Warmbadhuset igen. Först ut är Kerstin Lindgren Christe, ordförande i konstföreningen, och Bertil Kaa Hedberg från Malmö. 

De två konstnärerna gick på Kungliga konsthögskolan i Stockholm mellan 1969–1974 och visar mellan 18 september och 3 oktober sina färgstarka alster på Warmbadhuset i Vimmerby. 

– Jag och Kerstin har haft kontakt men vi har inte ställt ut tillsammans tidigare. Vi skulle ha haft denna utställning förra hösten men coronapandemin har gjort att den blir av nu, säger Bertil Kaa Hedberg.

"Det är så skilda motiv"

Kerstin Lindgren Christe tycker att det ska bli roligt att visa upp konstverken för allmänheten. 

– Jag ser med spänning fram emot hur utställningen ska tas emot eftersom det är så skilda motiv. Vi har två rum vardera, säger Kerstin Lindgren Christe och fortsätter:

– Jag har alltid fascinerats av människans och naturens avtryck i mig. Det man iakttar och förundras över är inte alltid verkligheten utan ibland finns flera djupare skikt av verkligheter att upptäcka och undersöka. I varje målning gömmer sig en berättelse samtidigt som det finns en annan berättelse, som uppstår mellan verk och betraktare, som kanske just då uppenbaras av betraktaren. Eller så bevarar verket sin hemlighet. 

Bertil Kaa Hedberg beskriver temat för sina konstverk på följande sätt:

– Temat är hur den växande naturen återerövrar städerna efter att människan mot bättre vetande till sist utrotat sig själv från planeten, alltså en form av dystopi där jag strävar efter att gestalta så positivt jag kan som en hyllning till naturens skönhetsseger över den mänskliga självdestruktiva dumheten, säger Bertil Kaa Hedberg. 

Flaggar för att kliva av

Vimmerby konstförenings ordförande Kerstin Lindgren Christe flaggar för att hon kliver av posten vid årsskiftet. 

– Vi fick in så många nya medlemmar i styrelsen på årsmötet så jag håller på att lära upp dem. Jag har tänkt avgå till nästa år och jag tror att det kommer gå bra med yngre krafterna, säger hon. 

Nicholas Lindström, Jenny Jansson, Janna Corneliusson, Lill Terol, Karin Andersson, Zarah Ragnvaldsson, Birgitta Nestor och Yvonne Carlsson är nya medllemar i styrelsen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: