Annons:

Sök

Annons:

  • Birgitta Lindeblad från Göteborg ställer ut färgglada och roliga målningar i Vimmerby konstförenings höstsalong. Foto: Ossian Mathiasson

  • Daniel Henningsson gör ståltrådsskulptur, bland annat fåglar och gräs.

  • Carina Karlsson ställer ut virkade verk.

  • och Pia Lindström Stenholm ställer ut färgstarka målningar av naturen.

Konstnärer med olika tekniker ställer ut i årets höstsalong

Vimmerby Konstförenings höstsalong på Warmbadhuset har dragit igång. Denna gång bjuder fyra konstnärer med fyra olika tekniker på konst av alla dess slag.

Annons:

Under höstsalongen som hade vernissage på lördagen visas verk av Pia Lindström Stenholm från Öland, Carina Karlsson från Karlskrona, Daniel Henningsson från Linköping och Birgitta Lindeblad från Göteborg. 

Birgitta Lindeblad bjuder på färgglada målningar, som är målade med antingen akvarell eller äggoljetempera, och de ska vara till glädje för någon annan människa, i alla fall för en liten stund. 

– Jag vill målningarna ska locka till både igenkänning och skratt hos betraktaren. Bilderna har motivet av små gummor och gubbar, säger Birgitta Lindeblad. 

Hur kommer det sig att du ställer ut på Warmbadhuset?

– Jag har aldrig varit i Vimmerby tidigare men genom Vivi Möller, som driver Rosenkransen i Vimmerby, har jag kommit hit. Hon säljer mina vykort och almanackor i sin butik. Det är jättefint och roligt att komma hit, säger Birgitta Lindeblad. 

Gör fåglar i ståltråd

Daniel Henningsson använder metalltrådens språk och fångar in atmosfären genom att göra olika ståltrådsskulpturer. 

– Det är en fantastisk konstnär som gör dessa ståltrådsskulpturer. Fåglarna ändrar uttryck när man tittar från olika håll, säger Kerstin Lindgren Christe från Vimmerby konstförening. 

Carina Karlsson visar upp olika virkade verk och Pia Lindström Stenholm ställer ut färgstarka målningar av naturen.

– Även om de är otroligt olika i sitt uttryck så kompletterar de varandra på ett intressant sätt, säger Kerstin Lindgren Christe. 

Utställningen började i dag och pågår fram till den 20 oktober med helgöppet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: