Annons:

Sök

Annons:

Karin Andersson, Kerstin Lindgren Christe, Janne Johansson, Marianne Wenström, Anna Johansson, Inga-Lill Danielsson, Maria Corazon Hedenberg, Sissi Lindström Andersson och Anna-Carin Ehn ställer ut på Warmbadhuset. Foto: Ossian Mathiasson

Återbruk i fokus på ny utställning på Warmbadhuset

Just nu visas konsthantverk med fokus på återbruk på Warmbadhuset.
– Konsten berättar om det starka behov som finns av att återskapa och återvända material i vår värld av överflöd, säger Inga-Lill Danielsson.

Annons:

Nio lokala kreatörer som brinner för återbruk medverkar i den utställning som är aktuell på Warmbadhuset där de visar att kreativitet ihop med återanvändning kan ge bra resultat. 

– Vi vill inspirera besökarna till att själva återbruka i stället för att slänga det som går att använda på annat vis. Det är viktigt att visa hur man kan återanvända prylar när vi lever i ett överflödssamhälle, säger Inga-Lill Danielsson.

 Har öppet sex dagar

Utställare är Vimmerby konstförenings egna medlemmar som driver aktiviteten ”Skapande verkstad” där de träffas en gång i veckan för att skapa konst. 

– Vi har utöver det bjudit in tre andra konsthantverkare som också håller på med återbrukskonst, säger Inga-Lill Danielsson. 

Utställningen öppnade med vernissage i går (lördag), har öppet i dag och från långfredagen till annandag påsk, vilket betyder att det blir sex konstdagar på Warmbadhuset.

– Jag hoppas att besökarna går härifrån med en känsla av att man kan förändra saker. Återbruk ligger i tiden och det återvunna plagget blev årets julklapp, säger hon. 

Fakta

Utställare är Sissi Lindström Andersson (silversmycken),Janne Johansson (miniatyrmaskiner i metall),Inga-Lill Danielsson (akvarell-collage),Kerstin Lindgren Christe (nåltovade porträtt, väskor),Anna Johansson (decoupage),Karin Andersson (betongägg),Maria Corazon Hedenberg (pappersskulptur),Marianne Wenström (väskor, strandplagg) ochAnna-Carin Ehn (överkast, kuddar).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: