Annons:

Sök

Annons:

Flera lokala artister får chansen på stor brittisk festival

Elin Namnieks från Locknevi kommer spela på en stor festival i Brighton i maj. Foto: Ossian Mathiasson

Flera lokala artister får chansen på stor brittisk festival

Adele, Mumford and Sons och Ed Sheeran är några av artisterna som spelat på festivalen The Great Escape i brittiska Brighton. Snart kan Elin Namnieks, Mollie Minott och Dimpker Brothers adderas till listan.

Annons:

Totalt är det fem artister i länet som varit delaktiga i artistprogrammet Talentcoach som får chansen att spela på årets festival som hålls mellan den 9-11 maj. Totalt kommer 500 artister att spela på de 30 scenerna, enligt Barometern.

De fem lokala artisterna är Mollie Minott (Oskarshamn/Hulta), Adée (Kalmar/Öland), Elin Namnieks (Oskarshamn/Linköping), Miss Sister (tidigare Ida Gratte, Kalmar/Nybro) och Dimpker Brothers (Hulta).

– Det här är ett väldigt bra fönster mot Europa och resten av världen. Det har funnits ett intresse från The Great Escape att ha svensk närvaro på festivalen. Vi kommer ha en scen på The Alternative Escape, som är en festival i festivalen, tillsammans med Westside Music och Sensus nationellt, säger Bosse Nikolausson på Talentcoach till Barometern. 

Länets bidrag kommer att spela på den svenska scenen som byggs upp i Brighton. Utöver det kommer Mollie Minott och Dimpker Brothers även genomföra ytterligare ett gig på festivalen.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: