Annons:

Sök

Annons:

Robin Carlsson, Robin Månsson, Henrik Alsér och Marcus Alsér driver Vimmerbyföretaget Mindbite AB som nu blir UCS Mindbite från och med 1 juli. Foto: Pressbild

LOKALT FÖRETAG KÖPS UPP – BLIR STÖRRE OCH STARKARE

Den lokala it-byrån Mindbite AB går från och med 1 juli in i Linköpingsbaserade UCS Group. De bildar tillsammans UCS Mindbite AB och Vimmerbyföretaget blir större och starkare. 

Annons:

UCS Group AB tog kontakt med Vimmerbyföretaget Mindbite AB under hösten och såg möjligheter till ett gott samarbete för att utveckla och förstärka den digitala utveckling som företagen gemensamt drivit på varsitt håll. UCS Mindbite AB förvärvas i sin helhet tillsammans med dotterbolaget Lotsutbildning AB. 

"Samtalen och mötena blev tätare och har nu mynnat ut i att vi väljer att gå samman", säger Marcus Alsér på Mindbite i ett pressmeddelande. 

Robin Månsson på Mindbite ser många fördelar med det nya företagskonstellationen som träder i kraft på fredag. 

"Efter 22 år i Vimmerby med stark lokal förankring ser vi det här steget som väldigt naturligt. Vi kommer närmare Linköping som universitetsstad och blir större, vilket skapar en ökad trygghet för våra kunder. Vi kommer att finnas både i Linköping och Vimmerby, där båda kontoren kommer att utvecklas och utökas allteftersom", säger Robin Månsson på Mindbite i ett pressmeddelande.

Förändrade roller

Nuvarande ägare i Mindbite kommer fortsätta i UCS Mindbite med lite förändrade roller. Marcus Alsér blir produktchef och affärsområdesansvarig för system och integrationer, Robin Månsson går in som teknisk chef och ansvarig för publik webb medan Robin Carlsson och Henrik Alsér fortsätter som seniora utvecklare. Ny vd för UCS Mindbite är Tobias Wester som senast kommer från expansiva Linköpingsföretaget Configura som utöver Sverige har kontor i Malaysia, Kina, USA, Tyskland och Japan. Configura jobbar med utveckling på produkt- och konsultnivå mot kunder i hela världen. 

"Det kommer bli spännande att efter att ha drivit eget i snart ett kvarts sekel gå in i en ny fas i arbetslivet. Vi ser fram emot fler trevliga kollegor och att få vara med på den tillväxtresa som vi gemensamt stakat ut. Robin Månsson och jag kommer att ingå i ledningsgruppen tillsammans med Tobias och operativa chefen Matilda", säger Marcus Alsér. 

Antalet medarbetare blir fler

UCS Group har runt 150 anställda i ett antal olika bolag. Det finns tydliga synergieffekter bolagen emellan och något som UCS Mindbite kommer att bli en del av. 

"Vi ser fram emot att ingå i ett större sammanhang där vi kan dra nytta av varandras kompetenser inom gruppen. Som utvecklare blir det här ett roligt och intressant steg att ta och det kommer att berika yrkeslivet framåt", säger Robin Carlsson. 

I och med förvärvet kommer UCS Mindbite från och med fredag 1 juli bestå av 12 medarbetare fördelat på Linköping och Vimmerby. Det gör att UCS Mindbite blir en av de större och framförallt äldsta digitala it- byrån i närområdet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: