Annons:

Sök

Annons:

Alsér återvänder till vd-rollen:

Vimmerbybon Marcus Alsér tillsätts som ny vd för UCS Mindbite. Foto: Pressbild

Alsér återvänder till vd-rollen: "Inte kommit som en blixt från klar himmel"

Sedan sommaren 2022 är Mindbite AB en del av UCS Group AB. Marcus Alsér kliver nu in i sin nygamla roll som vd för UCS Mindbite. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Mindbite AB köptes upp av UCS Group i juli 2022. Marcus Alsér, mångårig vd på Mindbite AB, började som produktchef i nio månader och har under det senaste året tjänstgjort som vice vd och operativ chef på UCS Mindbite. 

Nu ser han fram emot att återta rollen som vd då han efterträder Tobias Wester som går vidare för nya utmaningar. 

– Det är inget som har kommit som en blixt från klar himmel. Det har funderats och tänkts och det känns som en rolig utmaning. Det är en roll som jag är trygg i då det är en roll jag har haft i 22 år tidigare. Nu blir det i en annan kontext i och med att vi ingår i en koncern med fem andra systerbolag och ett koncernbolag i toppen. På ett sätt blir det samma sak, på ett sätt inte alls lika. Tillsammans med andra ledare i koncernen samverkar vi för att utveckla både oss som personer och ledare samt våra respektive bolag på ett annat sätt än vad man har kunnat göra tidigare, säger Marcus Alsér. 

Hur ska du sätta din prägel på företaget i den nygamla vd-rollen?

– Vi har haft en typ av inriktning fram till nu och vi kommer gå tillbaka mer till det som vi alltid har gjort. Vår devis är att leverera värde till kunderna men även till medarbetarna för att skapa värde åt båda håll, då är vi nöjda när det blir på det sättet. Har man till exempel ett bra projekt som kunden känner sig nöjd med och vill betala för är det lika viktigt att vi får en medarbetare som lär sig något nytt, utvecklas och känner att det är en rolig utmaning. Då känner vi att vi har nått fram, säger Alsér. 

UCS Mindbite är en del av UCS Group, har sin bas i Linköping och har även kontor i Göteborg och Vimmerby. 

– Vimmerby är fortsatt starkt och vi har en oförändrad position gentemot mot vad vi hade förut. Vi har helt andra resurser i och med vi är flera och ingår i koncernen. Vi kan ta oss an större projekt med olika verksamhetsgrenar och det blir mycket samarbeten med de andra bolagen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: