Annons:

Sök

Annons:

Han tar över som vd för stor industri i Vimmerby:

Henrik Håkansson är ny vd för Aura Light. Foto: Pressbild

Han tar över som vd för stor industri i Vimmerby: "Väldigt glad"

Aura Light, med en stor anläggning i Vimmerby, har fått en ny vd. Det är Henrik Håkansson som efterträder den tidigare vd:n Peter Mannhart.

Annons:

Aura Light, som för ett antal år sedan köpte Zobra i Vimmerby, har fått en ny vd. Det rör sig om Henrik Håkansson, senast vd för det börsnoterade bolaget Arla Plast. Han har lång och gedigen industriell och internationell erfarenhet från chefsbefattningar inom Electroluxkoncernen och Hexagon Group. Han tar över vd-posten från och med den 1 oktober 2022. 

Han ersätter då Peter Mannhart, som utsågs till ny vd under 2020.

"Henrik Håkansson efterträder Peter Mannhart som under sin tid som vd framgångsrikt stabiliserade bolaget och implementerade en strategisk inriktning för koncernen. Tillsammans med hans team har en solid grund byggts för att ta företaget till nästa steg", skriver Aura Light International i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad över att bli en del av Aura Light och intensifiera arbetet mot en förbättrad lönsamhet. Företaget har ett väletablerat varumärke och starka positioner i norra Europa som utgör en bra bas för framtida tillväxt, säger Henrik Håkansson i pressmeddelandet.

Ny styrelseordförande

Samtidigt sker även en förändring på ordförandestolen i styrelsen. Fredrik von Oelreich, som tidigare varit vd för börsbolagen Lindab International AB och Duni AB, tar över rollen som ordförande efter Michael Cappello. 

– Jag vill tacka Peter Mannhart och Michael Cappello för deras bidrag till att bygga ett starkare Aura Light och jag välkomnar varmt Henrik Håkansson som ny vd. Jag är säker på att Henrik tillsammans med Aura Lights medarbetare har kapaciteten att framgångsrikt utveckla företaget i denna nya fas, säger Fredrik von Oelreich.

Företaget har cirka 150 anställda med huvudkontor i Stockholm och en produktionsanläggning i Vimmerby. Koncernen omsätter cirka 400 miljoner kronor årligen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: