Annons:

Sök

Annons:

Mikael Hansevi är ny platschef för Albins i Vimmerby. Foto: Albins

Mikael är ny platschef på Vimmerbyföretaget: "Känns jättebra"

Albins har en anrik tradition i Vimmerby. Nu firar företaget hela 95 år – och i samband med det blir det offciellt att Mikael Hansevi blir Albins första platschef.
– Det känns oerhört stimulerande, säger Mikael Hansevi. 

Annons:

Albins har fått sin första platschef. Det rör sig om Mikael Hansevi med lång erfarenhet av ledande roller inom bygg-, energi- och installationsbranschen.

Tillsättningen blir officiell i samband med att Albins firar 95 år som företag. 

– Jag har varit där i några veckor för att förbereda, men man kan säga att jag tillträder officiellt i samband med 95-årsjubileumet och det här firandet, säger Mikael Hansevi.

Hur känns det att bli platschef hos ett så anrikt företag?

– Företaget har verkligen en anrik historia. Det är ett starkt och känt varumärke i Vimmerby med omnejd. Att jag nu får förmånen att komma in i företag är oerhört stimulerande.

Hur kommer det sig?

– Jag har jobbat i flera ledande roller under lång tid och fick en kontakt med Magnus (Brogren) i somras och vi hittade en fin personkemi. Det kändes väldigt attraktivt att få leda det här bolaget in i framtiden med dess fantastiska historik. Vi kommer jobba nära varandra, vilket är naturligt. Jag är operativ chef och vi kompletterar varandra bra.  

"Läge för ny energi"

Magnus Brogren, som är vd för Albins, är glad över tillsättningen av en platschef.

– Jag tror mycket på det här. Mikael är väldigt kompetent och driven. Det var läge att få in ny energi nu och han kommer jobba operativt. Vi har aldrig haft en platschef tidigare, utan det har varit en platt organisation där jag har varit spindeln i nätet.

Tar du ett kliv tillbaka?

– Jag kommer jobba med lite andra frågor. Jag har fyllt 68 år, så det var verkligen läge nu. Mikael har lång erfarenhet och har jobbat i 35 år inom större företag. Vi hittade varandra och kommer komplettera varandra, säger Magnus Brogren.

"Stark plattform"

Mikael Hansevi ser med tillförsikt på framtiden för företaget.

– Med all respekt för det makroekonomiska läget med inflation och högre räntor, så har Albins en enormt stark plattform efter alla dessa år. Vi ska utveckla bolaget vidare enligt våra intentioner. Nu handlar det om att navigera bolaget framåt i rätt riktning tillsammans med personalen.

Vilken är den största utmaningen?

– En stor utmaning är att fortsätta attrahera våra befintliga kunder med hög service, tillgänglighet och kvalitetsprodukter. Vi vill även utveckla och attrahera nya kunder inom industri, bygg och hantverk. Några kanske tror att vi bara har privatkunder, men vi har en stor bredd i vårt sortiment och jobbar mot alla kundsegment.

Mer om Albins 95-årsfirande kommer senare på sajten.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: