Annons:

Sök

Annons:

Han blir ny vd för stort lokalt företag:

Lars Jonson är ny vd för Boklok efter Jonas Spangenberg. Foto: Simon Henriksson

Han blir ny vd för stort lokalt företag: "Glad att få leda teamet"

Ett stort lokalt företag har fått en ny vd. Det rör sig om Lars Jonson, som vid årsskiftet efterträdde Jonas Spangenberg, som vd för Boklok.

Annons:

Boklok, som är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA, finns i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien och har fabrik i Gullringen. 

Nu har Skanska gjort om i den högsta ledningen för Boklok. 

Det var 2009 som Jonas Spangenberg fick i uppdrag att se över verksamheten i Boklok. Spangenberg fick ansvaret att leda arbetet. 

Men Bokloks tidigare vd, Jonas Spangenberg, lämnade sin post vid årsskiftet. 

Ny vd för Boklok blev istället Lars Jonson, som tidigare varit affärsutvecklingsdirektör i Skanska Sverige. 

– Jag ser fram emot att bli en del av BoKlok som bidrar till att hållbart boende blir en verklighet för de många människorna. Efter att ha ansvarat för bygg- och bostadsutveckling på den svenska marknaden under flera år är jag glad att få leda BoKlok-teamet. För mig har hållbar utveckling, effektivitet och prestanda alltid varit kärnan i vårt arbete, och detta är i linje med BoKloks fokus att bygga väldesignade, hållbara, högkvalitativa bostäder till ett konkurrenskraftigt pris på marknaden, säger Lars Jonson.

Lars Jonson fanns på plats på Bokloks fabrik i Gullringen i samband med ministerbesöket på fredagen.

– Vi har byggt bostäder i Gullringen i nästan 25 år. Nu startar en ny epok med en toppmodern fabrik för tillverkning av bostäder med låg klimatpåverkan. Vi startade den nya produktionslinan före årsskiftet, med väldigt goda resultat. Jag är mycket stolt över arbetet med omställningen till ökad industrialisering och alla medarbetares insatser. Detta är en strategisk och långsiktig investering som gör att vi är rustade när marknaden vänder upp igen, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: