Annons:

Sök

Annons:

VIMMERBYFÖRETAG VÄXER NÄR MAN ETABLERAR SIG I VÄSTERVIK

Robin Axelsson och Anton Berg väljer nu att etablera sig i Västervik med sitt företag. Foto: Arkivbild

VIMMERBYFÖRETAG VÄXER NÄR MAN ETABLERAR SIG I VÄSTERVIK

Vimmerbyföretaget Axelsson & Berg Betong AB har varit igång sedan 2018. Nu tar man nästa steg och etablerar sig i Västervik.
– Vi har köpt en betongstation i Västervik och det gör att vi kan kapa många kostnader, säger Anton Berg.
Samtidigt växer också företaget med fler anställda. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

För fem år sedan valde Robin Axelsson och Anton Berg att följa sin dröm om att starta eget. Båda hade redan då lång erfarenhet inom betongbranschen och valde att starta upp Axelsson & Berg Betong AB i Vimmerby. 

Företaget har haft en lokal i Vimmerby, men valde att lämna den tidigare i år och flyttade sitt lager till Hultsfred. Fortfarande ser man sig som ett Vimmerbyföretag, men för ett tag sedan köpte man en betongstation i Hultsfred. 

– Vår adress är Vimmerby och sätet är registrerat här i Vimmerby, så vi är absolut ett Vimmerbyföretag. Vi köpte en betongstation i Hultsfred och det har vi flugit lite under radarn med. Vi tänkte berätta det först när vi var igång i Hultsfred, men nu har vi lagt den lite på paus. Det dröjer säkert något år innan vi är igång där. Vår tanke med att lämna lokalerna i Vimmerby var att vi skulle satsa på stationen i Hultsfred och haft allt där, men det har dragit ut på tiden lite, säger Anton Berg. 

Just för stunden är det därför fullt fokus på den nya satsningen i Västervik. 

– Den här betongstationen i Västervik dök upp och den var redan igång, så vi kan lägga fullt fokus där direkt. I Vimmerby har vi inte haft någon station och det här gör att vi kan kapa mycket kostnader. I dag köper vi in all betong, men vid den här stationen i Västervik kan vi tillverka själva. Det blir en jättestor skillnad för oss.

Företaget är verksamt i hela norra länet och ser mycket fram emot att starta ett dotterbolag i Västervik också. 

– Vi leverar till Vimmerby, Hultsfred, Västervik och Oskarshamn, så det här kommer bli jätteroligt. Stationen ligger nästan direkt när du kommer in i Västervik ute vid Jenny. Den ligger nära E22 och det gör att vi kan leverera till alla kransområden i Västerviks kommun och även köra betong till Vimmerby. 

Nyanställning från start

Bolaget i Västervik startades i början av veckan. 

– Vi tar över driften där den 19 juni och nu i början av juni ska vi lära oss hur stationen fungerar. Det blir en inkörningsperiod för oss. 

Direkt innebär det här en nyanställning i det nya bolaget. 

– Det är en processtekniker som kommer blanda betong. Sedan kommer vi börja med två inhyrda chaufförer.

Hur många är ni totalt nu?

– Vi är fyra i moderbolaget och vi har planen att växa ytterligare. Vi ska förmodligen försöka hitta någon mer i moderbolaget, för det är rätt mycket att göra nu. 

Märker ni inte av någon nedgång i konjunkturen?

– Nej, det är inget vi märker av eller har märkt av. Vi tror stenhårt på det vi gör och det är en ganska unik produkt vi sysslar med. 

Är ambitionen att växa ytterligare?

– Det är ambitionen på sikt, men det är svårt att överblicka just nu. Stationen i sig kräver inte så mycket folk för att driva, men vi behöver fylla på med chaufförer. Liknande konkurrenter i närområdet är fem till sex anställda. 

När stationen i Hultsfred är redo kommer man driva den och stationen i Västervik parallellt med varandra. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: