Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vimmerbyföretaget nyanställer och breddar verksamheten:

Anton Berg och Robin Axelsson väljer att satsa och nyanställer.

Vimmerbyföretaget nyanställer och breddar verksamheten: "Behövs att någon satsar"

Det är mycket svarta rubriker kopplat till coronakrisen. Men vissa går mot strömmen. Anton Berg och Robin Axelsson nyanställer och utökar personalstyrkan.
– Det känns skitroligt, säger Anton Berg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

2018 valde Anton Berg och Robin Axelsson att följa sin dröm och startade Axelsson & Berg Betong AB. Det har gått över förväntan och det färska företaget har flyttat in på Eklunds företagscenter.

Mitt i coronakrisen väljer också företaget att satsa vidare. Två snickare har anställts och företaget ska bredda sin verksamhet. 

– Vi kommer inte starta något nytt bolag, men vi har märkt att det finns en efterfrågan. Ofta när folk hör av sig och frågar om man köra en villagrund så kommer följdfrågor om man kan resa stommen och så vidare. Den möjligheten har vi inte haft och kan man inte erbjuda det tappar man en del jobb. Kunderna i dag vill ha en helhetslösning och slippa ringa runt till fem olika entreprenörer. Det har vi verkligen märkt av, så nu kör vi och så får det bära eller brista, säger Anton Berg.

De två nyanställda börjar i mitten av maj. Ännu har företaget inte märkt av någon nedgång.

– Man får se vad som händer längre fram, men just nu är det väl framför allt restaurang- och hotellbranschen som tagit stryk. Vi har beläggning nu ett tag och tar höjd för att få jobb framöver. Får man inte det får man anpassa sig helt enkelt. Det är ju nu högsäsongen börjar. Vintern har varit jävligt bra för alla och vi står inte tomma. Man märker att det är ett tryck på marknaden. 

"Enklare för oss"

Att bredda verksamheten ytterligare kan också bli viktigt, tror Anton Berg. 

– Nu har vi kunskap att resa ett hus också, så jag hoppas att det ska bli ett viktigt steg. Det känns som att vi har etablerat oss väl i Vimmerby. Folk vet vilka vi är, men nu är det svåra att få ut att vi inte marknadsför oss med bara betong längre. Med de här nya gubbarna breddar man också kontaktnätet, säger han och fortsätter:

– När man räknar jobb är det många liknande förfrågningar om helhetslösningar. Nu blir det mycket enklare för oss att tillgodose det. Nu kan vi sätta ett kök eller göra ett badrum och så vidare. 

"Känns skitbra"

Anton Berg och Robin Axelsson är glada att de vågar satsa i dessa tider.

– Det känns skitbra. Jag tror att det kan behövas att någon satsar också, det skapar lite positivt tänk och då kanske någon annan gör det också. Jag ser bara positivt på det. Vi är laddade och har köpt in ett nytt fordon också. Det ska bli skitroligt. 

Finns det planer på att vidareutveckla ännu mer i framtiden?

– Både ja och nej. Det är lite för tidigt att säga, men vi har en del grejer som inte gått i lås än. Skulle det göra det, så ja, absolut. Det är klart att man vill bli större och så. Vi brinner för det vi gör. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: