Annons:

Sök

Annons:

Klädbutiken går i graven efter elva år:

Natalie Skarhed Frisk, Kim Wickström och Jimmi Wickström har bestämt sig för att lägga ner Boston Weekend, klädbutiken i centrala Vimmerby som har funnits sedan 2012. Foto: Pressbild

Klädbutiken går i graven efter elva år: "Ett val man måste göra"

Klädbutiken Boston Weekend i Vimmerby upphör i sommar. Förklaringen är att delägarna vill lägga mer tid på familjen. 
– Nu när jag ska bli pappa och Natalie ska bli mamma och vi ska bli föräldrar tillsammans vill vi lägga så mycket tid vi bara kan på familj och vänner, säger Kim Wickström i en intervju med vår tidning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Delägarna Kim Wickström, Jimmi Wickström och Natalie Skarhed Frisk publicerade på söndagskvällen en video på sociala medier med information om Vimmerbybutiken Boston Weekend upphör. 

Butiken läggs ner för att de vill lägga mer tid och energi på sina familjer. Kim och Natalie ska nämligen bli föräldrar under hösten och känner inte att de kommer ha tid att driva butiken med den service de vill driva butiken. 

– Så många timmar som vi har lagt på Boston kan vi inte lägga nu i framtiden. Det blir i så fall inte som vi vill ha det. Det kommer bli stressigt både på jobbet och hemma. När vi tänkte lägga ner butiken 2021 sa vi samma sak och nu är det ett steg till i och med att jag och Natalie ska bli föräldrar, säger Kim Wickström. 

"Jobbigt att hålla allt hemligt"

Beslutet har vuxit fram under årets gång, enligt Kim Wickström. 

– Beslutet togs när vi fick veta att vi skulle bli föräldrar i slutet av förra året. Vi tog det ganska tidigt och det har varit jobbigt att hålla allt hemligt för alla. Vi har varit duktiga på att hålla det för oss själva. Vi vill att det ska vara en vanlig butik tills vi lägger ner, säger han. 

Delägarna fattade nyligen beslut om att inte förlänga hyreskontraktet. 

– Det har legat öppet och vi har funderat fram och tillbaka, men vi har insett att det är det här vi vill. Jag hoppas att våra kunder förstår oss. 

Boston Weekend håller stängt i morgon (måndag) och utförsäljningen startar på tisdag. Det blir halva priset på alla varor i butiken. 

Det finns i dagsläget inget datum för när butiken stänger.

– Utförsäljningen börjar på tisdag, det är vad jag vet än så länge. Vi tar dag för dag och ska göra det så bra som möjligt och fokus ligger på att ha bra bemanning i butiken och hjälpa våra kunder med bra service.  Om det finns någon som är intresserad av att ta över lokalen så finns det stora möjligheter att ta över namnet Boston och lokalen. 

Börjar jobba som idrottslärare

Kim Wickström grundade klädbutiken 2012 och är glad för den här tiden som egenföretagare i hemstaden Vimmerby. 

– Det har varit jätteroligt, helt fantastiskt. Vi är tacksamma för alla våra kunder. Det är därför vi har hållit på i elva år. Utan alla fantastiska människor hade vi aldrig fortsatt så här länge. Det tar mycket tid att vara egenföretagare. Det är ett val man måste göra och vi vill satsa på familjen. 

Kim Wickström kommer till hösten börja jobba som idrottslärare på Vimarskolan.

– Det är vad jag ska göra i ett år och sen får vi se vad som händer i framtiden.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: