Annons:

Sök

Annons:

Så tänker Willys – då räknar man med att öppna butiken

Willys räknar med att öppna sin butik i Vimmerby i slutet av 2024 eller början av 2025. Bilden är ett montage. Foto: Pressbild/Arkiv

Så tänker Willys – då räknar man med att öppna butiken

För snart två år sedan kom nyheten att Willys tänkte etablera sig i Vimmerby. Projektet har stött på en hel del hinder, men i september antogs den nya detaljplanen av fullmäktige.
Willys kan nu berätta lite mer kring den planerade öppningen.

Annons:

I november 2021 slog nyheten ned i Vimmerby. Livsmedelskedjan Willys tänker etablera sig här. Snabbt stötte projektet på patrull eftersom det uppstod en tvist mellan den dåvarande hyresgästen Erikshjälpen och fastighetsägaren.

En förlikning nåddes förra sommaren men dessutom behövdes en ny detaljplan för tomten. Erikshjälpen hade då haft ett speciellt tillstånd att bedriva handel där ända sedan 2014.

Detaljplanens antagande tog också längre tid än förmodat.

– Ambitionen var att ha planen antagen till sommaren men vi har dessvärre behövt förlänga den något. Vi arbetar vidare med projektet i dialog med markägare och exploatör med förhoppningen att vara redo för antagande i höst istället, berättade Frida Karlsson, planarkitekt på miljö- och byggnadsförvaltningen i juni. 

I mitten av augusti kunde dock fastighetsägaren lämna in ett bygglov till kommunen. 

– Det känns väldigt bra förstås. Det har dragit ut på tiden, men nu ska alla hinder vara borta. Vi ska kunna få vår plan och bygglovet godkänt. Det har tagit lite tid och varit en del utredningar, men nu har vi kommit så här långt i alla fall. Det blir ju en fullstor Willysbutik med en stor intilliggande parkering. Planen är att börja bygga i oktober sa Rolf Landrin, som äger fastigheten vid Vimmerbyallén.

Oklart kring öppning

Den nya detaljplanen antogs av kommunfullmäktige den 18 september i år. Nu uttalar sig Willys om projektets framtid.

"Det är väldigt positivt att det har kommit längre på vägen. Men som alltid när man bygger en helt ny fastighet är det mycket som kan hända och det är fortfarande svårt att ge en exakt tidplan", skriver Willys kommunikationschef Johanna Eurén i ett mejl.

Men om butiken kommer kunna öppna redan om ett år, till julhandeln eller följande vår är ännu osäkert.

"I nuläget räknar vi med att kunna öppna butiken någon gång i slutet av 2024 eller början av 2025", skriver Johanna Eurén. 

Kommer anställa 30 personer

Willys räknar med att anställa cirka 30 personer till butiken i Vimmerby.

"Några av dem räknar vi med att kunna rekrytera från andra Willysbutiker, men vi kommer också att välkomna externa sökanden. För oss är det viktigast att man har rätt personlighet och inställning, snarare än att man till exempel har erfarenhet från branschen när det gäller butiksmedarbetartjänsterna". 

Rekryteringarna inleds dock först ett par eller tre månader innan butiken ska öppna. 

"Så det är ännu en tid kvar innan vi börjar titta på det. När det gäller chefstjänsterna startar vi lite tidigare än så", skriver Johanna Eurén.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: