Annons:

Sök

Annons:

STREJKEN PÅ FÖRETAG I VÄSTERVIK AVBLÅST

Strejkvarslet i Västervik är återtaget. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

STREJKEN PÅ FÖRETAG I VÄSTERVIK AVBLÅST

Det blir ingen strejk på företaget Smart Solar Norden AB i Västervik. Enligt Svenska Elektrikerförbundet omfattas nu företaget av kollektivavtal. 

Annons:

Det var i början av oktober som Svenska Elektrikerförbundet gick ut med ett pressmeddelande där man berättade att det skulle bryta ut en strejk klockan 05.00 den 17 oktober på Smart Solar Norden AB i Västervik . I pressmeddelandet uppgav man att samtliga anställda berördes och att strejkvarslet berodde på att det saknades kollektivavtal.

– Vi värnar om våra medlemmar och att de ska kunna jobba under så bra villkor som möjligt. Här handlar det om att teckna kollektivavtal. Det är, framför allt grabbar, och de går miste om sex procent i avsättningar till tjänstepension och löneökningar bland annat, sa ombudsmannen David Fernhed till vår tidning.

Företagets ledning menade ingenting stämde och var chockade över strejkvarslet.

– Det här är felaktig information. Vi har inte haft montörer i det här bolaget förrän i mars i år. Montörerna har varit anställda i ett annat bolag och vi är chockade över den här nyheten och informationen. Vi har försäkringar och är öppna för kollektivavtal, vilket också är något vi diskuterat. Men vi har redan de förmåner som kollektivavtalet kräver. Vi har friskvårdsbidrag på 3 000 kronor, separata pensionslösningar och högre lönesättningar än branschen i stort. Vi värnar om vår personal och har en tät dialog, sa vd Mattias Detrij och vice vd Samer El-Khatib. 

Strejken avblåst

Företagets ledning förklarade att man ansetts för små för kollektivavtal och att det inte varit något stort fokus för dem tidigare. Varken vd eller vice vd såg i början av oktober någon risk för att strejken skulle bryta ut. 

Under måndagen meddelar Svenska Elektrikerförbundet att strejkvarslet är återtaget.

"Elektikerförbundet återtar varslet om strejk och blockad på företaget Smart Solar Norden AB i Västervik. Företaget omfattas nu av kollektivavtal. Alla jobbar på som vanligt och vi är glada att kunna garantera medlemmar och anställda pensionsavsättningar, övertidsersättningar och allt annat som hänger samman med ett kollektivavtal", säger David Fernhed i pressmeddelandet.

Till vår tidning säger David Fernhed att Medlingsinstitutet varit inblandat. 

– Nu omfattas företaget av kollektivavtal och strejken är avblåst. Jag är nöjd med utfallet. Alla anställda omfattas av det här och det blev en bra lösning. Det är en seger för den svenska modellen och för samhället i stort, säger han.

Vår tidning har sökt företagets ledning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: