Annons:

Sök

Annons:

STOR INTERNATIONELL AKTÖR KAN TA ÖVER V-TAB

En stor internationell aktör är intresserade av V-tabs verksamhet. Foto: MostPhotos

STOR INTERNATIONELL AKTÖR KAN TA ÖVER V-TAB

En stor internationell aktör kan ta över V-tabs verksamhet i Vimmerby. Men enligt uppgifter till vår tidning hänger det på att man kommer överens med hyresvärden – det börsnoterade bolaget Nyfosa.
"Vi kan bekräfta att det förs diskussioner om Plåtslagaren 1 och vi försöker komma överens om hyresvillkoren", skriver Anders Albrektsson, förvaltningschef på Nyfosa i ett mejl.

Annons:

Under torsdagen gick tiden för att lämna anbud gällade kursade tryckerijätten V-tab ut. På fredagen säger konkursförvaltaren Jörgen Wistrand att det nu pågår skarpa förhandlingar med en eventuell köpare av verksamheten. 

– Det återstår vissa detaljer. Det skulle kunna bli klart i helgen, men jag kan inte bedöma det nu, säger Jörgen Wistrand, advokat på CMS Law. 

Hur många anbud som kommit in vill han inte kommentera, men han bekräftar att det nu finns ett huvudspår.

– Jag har gott hopp om att det ska kunna bli något av det här. 

V-tabs verksamhet i Falkenberg är sålt separat till en lokal aktör där. Den här eventuella köparen är nu intresserad av både Vimmerby och Norrahammar. 

– Anbudsgivarens önskemål och ambition är att driva det här vidare. Det är det anbudet går ut på och vi hoppas kunna ta det i mål.

Går det att ha någon tidsuppfattning om fortsättning?

– Vi behöver bli färdiga så fort som möjligt. Senast nästa vecka. 

"Kämpat under tiden"

Magnus Andersson, vd på V-tab, säger att verksamheten hållits igång ända sedan konkursbeskedet i påskas.

– Man har levererat ut det man har lovat. Sedan finns det kunder som lämnat naturligtvis och det pågår ingen nyförsäljning av förståeliga skäl, men jag måste säga att de anställda verkligen har kämpat under tiden. Jag kan tycka att det verkligen vore synd om det inte blev fortsatt produktion där, säger han. 

Han har varit interim-vd för V-tab och tror att han oavsett vad som händer inte är aktuell för en fortsättning i ett eventuellt nytt bolag som tar över ägandet.

– Det här måste ske rätt kvickt och konkursförvaltaren kan inte driva det här in absurdum. Nästa vecka blir nog väldigt avgörande och det absolut tråkigaste vore om maskinerna exporterats. 

"Stort intresse"

Magnus Andersson bekräftar för vår tidning att den som visar intresse för V-tabs verksamhet i Vimmerby är en stor internationell aktör. 

– Ja, det är en jättestor internationell aktör som är intresserade. När de ringde mig trodde jag bara att de ville lägga ned, men det ville de inte. Jag har inte pratat med några asgamar, så jag tror verkligen att de vill driva det här vidare. Som jag ser det, givet läget som är nu, är det absolut en bra köpare. Det är nog det bästa som står till buds med tanke på det som hänt. Lokalen kan bli tom annars och alternativet är att någon bara köper maskiner och inventarier och inte anställer någon.

Uppgifter till vår tidning gör dock gällande att en stor fråga att lösa är hyresvillkoren mellan hyresvärden och den tilltänkta köparen. Våra uppgifter säger att man i nuläget ligger en bit från varandra. 

– Det är ingenting som jag kan kommentera, det är utanför mitt bord, säger Magnus Andersson.

Den som äger anläggningen där V-tab verkar är börsnoterade och heter Nyfosa. 

"Vi uttalar oss generellt inte om enskilda hyresgäster/förhandlingar men kan bekräfta att det förs diskussioner om Plåtslagaren 1 och vi försöker komma överens om hyresvillkoren. Vi har ett stort intresse av att verksamheten blir kvar i Vimmerby", skriver Anders Albrektsson, förvaltningschef på Nyfosa i ett mejl till vår tidning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: