Annons:

Sök

Annons:

AFFÄREN HELT KLAR – SÅ MÅNGA JOBB RÄDDAS

Søren Henriksen är vd för Stibo. V-tab i Vimmerby byter nu namn till Stibo Complete. Foto: Pressbild

AFFÄREN HELT KLAR – SÅ MÅNGA JOBB RÄDDAS

I slutet av förra veckan kunde vår tidning avslöja att V-tabs verksamhet i Vimmerby skulle leva vidare. Nu har Stibo Complete även gått ut med att allt är klart. Ungefär 60 jobb kommer räddas.

Annons:

Det var i torsdags som Dagens Vimmerby kunde avslöja att det sista hindret – hyresvillkoren för fastigheten – var undanröjt och att danska Stibo Complete skulle ta över kursade V-tab i Vimmerby.

På tisdagen går nu danska tryckerijätten själva ut med att affären är helt klart och att man köper upp tryckeriet i Vimmerby. Det var den 27 mars som V-tab försattes i konkurs, men Stibo Complete – en del av den danska koncernen Stibo Complete Group – har köpt upp verksamheten. 

Den danska jätten har drivit tryckeriverksamhet i över 200 år. 

– Vi är i dagsläget Skandinaviens största tryckeri inom magasin, reklamtrycksaker och kataloger och kompetenserna från V-TAB Vimmerby, särskilt på områdettryckning av magasin i mindre upplagor, passar in riktigt bra i vår strategi om tillväxt och närhet till både gamla och nya kunder, säger vd Søren Henriksen.

Byter namn

Stibo tänker fortsätta produktionen i Vimmerby och skriver i pressmeddelandet att förväntningen är att man räddar ungefär 60 arbetstillfällen. V-tab kommer nu också byta namn till Stibo Complete.

– Vi är väldigt glada över att ha fått möjlighet att ta över verksamheten V-TAB, som har skickliga medarbetare och en bra produktionsapparat. Det har varit en kort och hektisk process, men vi är rätt ägare i ett framtidsperspektiv, eftersom tryckeriet är "the perfect match" för oss i vår strävan att växa ytterligare på den skandinaviska marknaden där vår omsättning ökar, säger Søren Henriksen.

"Rätt ägare"

Men för att företaget ska kunna uppnå önskad tillväxt och lönsamhet krävs en konsolidering av branschen, som enligt Stibo präglas av stor överkapacitet och hård konkurrens.

– Vi har funnits i tryckeribranschen i över 200 år och kommer att finnas kvar de kommande 200 åren. Under flera år har vi därför aktivt bidragit till att konsolidera branschen. Köpet av aktiviteterna i V-TAB är en viktig del av en helt nödvändig konsolidering av den skandinaviska tryckerimarknaden. Vi driver en lönsam tryckeriverksamhet och det kommer vi också att göra i Vimmerby och om vi uppnår den önskade tillväxten i Skandinavien, så vill vi gärna utöka, säger Søren Henriksen.

Thomas Eklund, klubbordförande för GS-facket vid anläggningen, säger så här:

– Stibo Complete är utan tvekan den rätta ägaren för V-TAB Vimmerby och jag känner att alla relevanta intressenter kring V-TAB Vimmerby håller med. Till en början är fokus riktat mot att serva V-TAB befintliga kunder.

60 jobb räddas

Cirka 60 jobb beräknas alltså att bli räddade i ett första läge. Vid konkursen hade V-tab runt 85 anställda. 

– Vi vet att V-TAB Vimmerby har bra och lojala kunder och vi ser fram emot att finnas där för dem och att fortsätta det goda samarbetet. Utöver detta är vår ambition att erbjuda nya kunder på den svenska marknaden en mycket bred palett tjänster inom tryckning och grafiskt arbete, som ju är det vi erbjuder inom vår koncern. Kunderna ska märka på ett bra sätt att de är kunder till en skandinavisk tryckeri-verksamhet med stor synergi, säger Søren Henriksen.

Värdet på affären vill man inte kommentera.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: