Annons:

Sök

Annons:

V-tab lever vidare i Vimmerby:

Thomas Eklund, fackordförande för GS-klubben på V-tab, jublar förstås i dag. Foto: Jakob Karlsson

V-tab lever vidare i Vimmerby: "Det här vi har väntat på"

Under torsdagen kunde vår tidning avslöja att den danska tryckerijätten Stibo kommit överens med fastighetsägaren Nyfosa. Enligt våra uppgifter är affären nu i hamn.
– Det ser väldigt positivt ut, säger Thomas Eklund, ordförande för GS-facket på tryckeriet.

Annons:

Det har hängt på en skör tråd. Den danska tryckerijätten Stibo har velat ta över V-tabs verksamhet i Vimmerby, men allt har hängt på att man ska komma överens med börsnoterade fastighetsägaren Nyfosa om hyresvillkoren.

Enligt mycket trovärdiga uppgifter från flera initierade källor till vår tidning är affären i hamn. V-tab kommer leva vidare i Vimmerby. 

– Det är inget som är påskrivet, men det är väldigt positivt här i dag. Det är det här vi har väntat på och vi har velat få ett besked. Oavsett om det är negativt eller positivt, så vill man ha ett besked, säger Thomas Eklund, ordförande för GS-facket på tryckeriet. 

Beskedet under torsdagen är att alla anställda ska vara kvar i en månad. 

– Alla har fått förlängt i en månad och sedan kommer förhandlingarna kring vilka som får vara kvar. Vi vet inte storleken på det ännu.

"Kvitter på golvet"

Tidigare i veckan berättade Stibos vd Søren Henriksen för vår tidning att man avsåg att anställa 40 till 60 personer från start.

– Om det blir så från första start vet vi inte, men vi hoppas, säger Thomas Eklund.

Vad kan du berätta om stämningen i dag?

– Det har gått från negativt den här veckan utan svar till det här beskedet i dag. Klart att det är väldigt positivt. Det är ett kvitter på golvet igen och hoppet finns hos många att få stanna kvar. 

Det blir lite lättare att gå och lägga sig i kväll?

– Så är det ju. Det är skönt för hela bygden. Man har redan förlorat många arbetstillfällen ute i Gullringen och det finns en stark tryckartradition i kommunen. Det har varit tungt med ovissheten, men nu har vi inbokade möten med Stibo nästa vecka och då startar förhandlingen. 

"Behöver inte gå fort"

Thomas Eklund säger att det viktigaste nu är att det blir bra.

– Vi har en månad på oss för förhandlingarna och Stibo ska få driva det i den takt de vill. Det behöver inte gå fort egentligen, utan det viktiga är att det blir riktigt bra och att det lever vidare. 

Vår tidning har sökt Stibos vd Søren Henriksen och konkursförvaltaren Jörgen Wistrand under torsdagseftermiddagen.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: