Annons:

Sök

Annons:

TIDNINGARNA HALVERADE UTGIVNINGEN – SÅ MÅNGA SÄGS UPP

29 anställda får gå från NTM-ägda Svensk Hemleverans. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

TIDNINGARNA HALVERADE UTGIVNINGEN – SÅ MÅNGA SÄGS UPP

Tidigare i år stod det klart att båda de NTM-ägda tidningarna Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen skulle halvera antalet utgivningsdagar och bli tredagarstidningar. Det får konsekvenser för NTM-ägda Svensk Hemleverans, som nu sagt upp 29 personer, enligt Västerviks-Tidningen. 

Annons:

I slutet av januari kom beskedet från NTM-koncernen att både Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen skulle gå från sexdagarstidningar till tredagarstidningar. 

Halveringen av antalet utgivningsdagar riskerade förstås att få stora konsekvenser för Svensk Hemleverans, ett annat NTM-ägt företag som kört ut tidningarna. 

Efter den minskade utgivningsfrekvensen varslade Svensk Hemleverans om uppsägningar. Nu står det klart att 29 tidningsbud kommer få sluta på företaget, skriver Västerviks-Tidningen.

Sammanlagt blir det 21 bud kvar på företaget från och med 7 maj, enligt tidningen. 

– Eftersom vi går ner i frekvens så innebär det att halva upplageintäkten försvinner mer eller mindre. Det är en stor förändringsresa just nu och det är kopplat till digitaliseringen. Men man får göra det bästa av situationen, säger Mattias Ternstedt, vd för Svensk Hemleverans, till Västerviks-Tidningen. 

Flest kvar i Västervik

Av de 21 buden som blir kvar kommer 18 att jobba i Västervik och tre i Vimmerby. Merparten kommer alltså utgå från Västervik men även köra ut tidningar i Vimmerby. Enligt Västerviks-Tidningen kommer en rutt nu att ta i snitt mellan fem och en halv till sex timmar jämfört med tre och en halv timme tidigare. 

De som trots utgivningsförändringen fortsatt prenumerar på en papperstidning kan nu komma att få tidningarna på nya tider.

– Alla kommer få nya linjer och det brukar ta några dagar innan det sätter sig. Men vi är vana att göra omläggningar så det ska gå bra, säger Mattias Ternstedt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: