Annons:

Sök

Annons:

Storsatsningen på exklusivt fik i Vimmerby avbryts:

Joakim Hesselgård och Mike Pinar i samband med att satsningen lanserades. Foto: Arkivbild

Storsatsningen på exklusivt fik i Vimmerby avbryts: "Inte funkat"

I april presenterades en storsatsning på ett exklusivt fik i centrala Vimmerby. Det var Bageri Guldkringlan och La Plaza som gjorde gemensam sak. Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att projektet avbryts.
– Vi anser inte att samarbetet har funkat, säger Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan.

Annons:

I våras presenterade Bageri Guldkringlan och La Plaza en spännande storsatsning vid torget i Vimmerby. Ett nytt fik såg dagens ljus i hjärtat av centrala Vimmerby. Tanken var att fiket skulle vara öppet året runt och drivas av Mike Pinar under sommarsäsongen och Guldkringlan skulle styra skutan under resten av året. Då beskrevs samarbetet som en perfekt matchning.

Nu har sommaren passerat och vår tidning kan avslöja att det inte blir någon fortsättning. Guldkringlan väljer att inte fortsätta i höst och vinter.

– Från vårt håll anser vi att samarbetet inte har funkat. Det som lovades hölls inte och det har inte skötts bra. Vi fick inte ut det vi önskade av samarbetet. När vi tittar på sommaren som har varit så har det inte fungerat kort och gott, säger Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan.

Därför kommer inte Guldkringlan finnas i de centrala lokalerna under hösten och vintern.

– Vi ser ingen möjlighet att fortsätta driva det där uppe. Vi har bra snurr i vår butik och vi fortsätter med att utveckla satsningen i vår butik. 

"Såg en stor möjlighet"

Båda parter lät mycket taggade i våras och hade stora planer framåt.

– Vi såg en stor möjlighet och en stor potential där uppe. Vi såg möjligheterna att fylla en lucka som fanns med ett riktigt bra fik med fina bakverk, kakor och glass. Men det har inte funkat som vi önskat. I stället för att börja om på noll väljer vi att fortsätta där vi är och där vi är starka och mår bra, säger Hesselgård.

Guldkringlans vd vill samtidigt poängtera att det inte finns någon schism mellan de två verksamheterna.

– Det är inga hard feelings eller någon schism eller så. Vi anser bara inte att det har funkat som vi önskat och därför väljer vi att inte gå vidare. Jag har inget ont att säga om Mike.

Nu tänker man i stället fortsätta sin satsning i den befintliga butiken. 

– Vi ser att folk efterfrågar matpajer, bakpotatis med röror, lite varma mackor som foccacia och paninis och vi håller på att lansera lite sådant. Vi kommer fortsätta med det koncept vi har och utveckla det ytterligare. Vi står aldrig still, utan vi produktutvecklar hela tiden utifrån vad kunden vill ha. Vi kommer satsa hårt och har fått 110 kvadratmeter till som är inrett och färdigt. Vi har mycket större lokaler där nere nu. 

Oklart vad som blir

Vad som nu kommer hända med lokalen i centrala Vimmerby är oklart. 

– Jag kan inte uttala mig om vad han tänker göra, för vi har inte haft någon diskussion om det, säger Hesselgård.

Vår tidning har sökt Mike Pinar på La Plaza utan framgång. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: