Annons:

Sök

Annons:

  • Då ska Vimmerbys nya restaurang stå klar – här är konceptet

    William Mickelsson är vd och ägare av företaget Charge to move. Foto: Micael Rundberg

  • Då ska Vimmerbys nya restaurang stå klar – här är konceptet

    Vimmerby Hockeys Jakob Karlsson och Djurgårdens Dick Axelsson invigde laddstationen med ett symboliskt pucksläpp. Foto: Micael Rundberg

  • Då ska Vimmerbys nya restaurang stå klar – här är konceptet

    Mingel och snack bland besökarna på invigningen. Foto: Micael Rundberg

  • Då ska Vimmerbys nya restaurang stå klar – här är konceptet

    Lotta Möller, känd från Rix FM, höll ihop invigningen. Foto: Micael Rundberg

  • Då ska Vimmerbys nya restaurang stå klar – här är konceptet

    Kommunalrådet Helen Nilsson invigningstalade. Foto: Micael Rundberg

  • Då ska Vimmerbys nya restaurang stå klar – här är konceptet

    Foto: Pressbild

Då ska Vimmerbys nya restaurang stå klar – här är konceptet

Etapp ett av Vimmerbys nya laddstation är invigd. Nu drar arbetet med etapp två i gång. I början av nästa år ska en italienska restaurang stå klar på anläggningen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var kändistätt när företaget Charge to move invigde sin nya laddstation utanför Vimmerby i förra veckan. På plats fanns bland annat utförsåkaren Jens Byggmark, Djurgårdens hockeyforward Dick Axelsson samt Rix FM:s Lotta Möller. Den sistnämnda fungerade som konferencier för invigningen och är svägerska med Charge to moves ägare William Mickelsson.

Efter presentation av anläggningen och verksamheten, tal av kommunalrådet Helen Nilsson skedde det symboliska pucksläppet mellan Dick Axelsson och Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson – detta i stället för traditionell bandklippning.

En smak av Italien

I och med invigningen av etapp ett (laddstolparna är i gång och hela området är asfalterat och iordninggjort) går man nu in i nästa fas.

– Vi har precis i dagarna fått bygglov för vår restaurang och butik, så nu går vi i gång med det omgående. Vi har satt oss ner och tittat på en tidplan, så målsättningen är att vi ska vara klara någon gång efter årsskiftet, berättar William Mickelsson.

Restaurangen kommer erbjuda en smak av Italien.

– Vi ska ta vägrestaurangerna till en helt ny nivå. Det kommer vara mat lagad från grunden på de bästa råvarorna och så mycket lokalproducerat som det är möjligt. Det blir bland annat pasta, pizza, sallader och grillmackor, berättar William.

Butik öppen dygnet runt

Parallellt med anläggningen i Vimmerby, som ska fungera som företagets flaggskepp, har man även byggt en liknande anläggning i norra Sverige.

– Planen är att vi ska bygga ytterligare ett antal nästa år. Valet av Vimmerby var strategiskt med tanke på trafiken, Vimmerbys dragningskraft samt läget. Så klart ville vi ha trafiken, men man vill också ligga nära staden, just eftersom den mat vi ska servera inte bara är för bilisterna utan också ska bli en restaurang för lokalbefolkningen, berättar William Mickelsson.

Hur ser konkurrensen ut för konceptet laddning och mat?

– Jag vet ingen som bygger exakt så här. För att få en sådan här laddstation att funka tror jag att det är ett måste – laddning går inte till som med fossilbilarna där du bara svänger in, tankar och drar.

Hur kommer den angränsade butiken att fungera?

– Den ska vara obemannad men öppen dygnet runt. Där kommer det finnas ett brett utbud av snacks, läsk och sådant, men också erbjudas mat från restaurangen – det är viktigt att våra kunder kan komma in och värma sig och äta en bit när de än kommer på dygnet.

Det är ännu inte helt klart hur många nya arbetstillfällen som skapas i och med etableringen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: