Annons:

Sök

Annons:

Fin utmärkelse till lokala bageriet:

Joakim Hesselgård är vd för Guldkringlan. Foto: Arkivbild

Fin utmärkelse till lokala bageriet: "Väldigt stolta"

Bageri Guldkringlan har funnits i Vimmerby i snart fem år. Nu är företaget utsetts till branschvinnare inom bageribranschen.
– Vi är väldigt stolta över det, säger vd:n Joakim Hesselgård.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var 2021 som Bageri Guldkringlan såg dagens ljus i Vimmerby. Företaget har haft en fin utveckling och bokslutet för 2023 landade på 16,5 miljoner i omsättning. Resultatet efter finansnetto uppgick till 1,2 miljoner kronor.

Utvecklingen har stadigt gått uppåt och 2021 var omsättningen sju miljoner kronor och 2022 var det elva miljoner kronor. 

– Vi ser att resultatet hänger med nu. Vi har investerat mycket de tidigare åren med nya maskiner och nya ugnar, berättar vd Joakim Hesselgård.

Att fortsätta öka omsättningen är inget uttalat mål för företaget. 

– Målsättningen är inte att få så hög omsättning som möjligt. Det viktigaste är sista raden. Om inte resultatet följer med har det ingen betydelse om man omsätter 200 miljoner årligen. Vi kommer nog ligga runt 16-20 miljoner nu i omsättning och det känns statbilt. 

Hur ser du på den utveckling ni har haft?

– Det är fem år i september och jag kunde inte drömma om den utveckling vi har haft hittills. Vi har mackor, sallader, exotiska plankor och matpajer. Vi har vuxit otroligt mycket med konditori och tårta. Generellt i Sverige ser vi att utvecklingen kring bröd går nedåt. Den avdelningen minskar hos oss och svaret på varför har jag inte. Vi satsar lite på det nu och har en hel del produkter som de stora företagen inte har som tekakor, hålkakor, småkakor och det tror vi att gemene man vill ha. Det finns mycket utvecklingspotential.

"Oerhörd stolthet"

Ett bevis på Guldkringlans utveckling är att man nu tagit hem utmärkelsen branschvinnare i Sverige. Vimmerbyföretaget är det bageri inom branschen konditori och bageri som vid senaste bokslutet hade den bästa utvecklingen vad gäller omsättning och resultat.

– Det är en oerhörd stolthet och ett kvitto på att vi gör saker rätt. Våra kunder uppskattar oss och det vi gör. Det är kunderna som gör att vi kan få ett positivt resultat. Jag skulle också vilja lyfta fram personalen som gör det här möjligt. Bageribranschen är hårt ansatt och det finns många utmaningar. Då är vår utveckling otroligt unik för branschen. Det känner vi en jättestolthet för, säger Joakim Hesselgård.

Bolaget är 14 anställda i Vimmerby och har fem anställda i Västervik. 

– Vi har en tuff tid just nu och ser att försäljningen har gått ned. Det är inte unikt hos oss är vår analys. Det är tyst lite överallt och folk håller i pengarna efter jul och nyår. Därför försöker vi köra lite kampanjer som folk är sugna på. Vi ser ljust på framtiden och har fina kontrakt sajnade för sommaren. Vi har också gjort vissa organisationsförändringar. Nu har vi en slimmad och bra organisation. 

Ser du att ni kan växa igen i framtiden?

– Det kan man alltid göra, men i den här branschen så står man aldrig still. Är man klar i köket så kanske man kan plocka frallor eller göra semlor också. Vi är så pass få att vi måste hjälpa varandra och all personal vi har är grymma. Så bra personalstyrka som jag har nu har vi aldrig haft tidigare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: