Annons:

Sök

Annons:

Lucas kliver in som delägare – avslöjar sommarsatsning på konditoriet

Lucas Eriksson kliver in som delägare på Stigs Konditori i Gullringen som hans mamma Caroline och syster Beatrice driver sedan 2019. Nyheten är att Stigs Konditori kommer hålla öppet hela sommaren. Foto: Privat/Simon Henriksson

Lucas kliver in som delägare – avslöjar sommarsatsning på konditoriet

Mor och dotter, Caroline Levin och Beatrice Levin Eriksson, driver Stigs Konditori i Gullringen. Nu kliver sonen Lucas Eriksson in som delägare och avslöjar nyheten om att konditoriet kommer hålla öppet i sommar. 
– Det är första gången vi kommer ha sommarcafé i Gullringen, säger Lucas Eriksson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Våren 2019 skedde ett ägarskifte på Stigs Konditori i Gullringen. Caroline Levin och hennes dotter Beatrice Levin Eriksson tog tillsammans över det anrika och populära konditoriet från Tomas Andersson som hade drivit verksamheten med hustrun Harriet Andersson sedan 1990. Beatrices sambo Markus har också varit delägare sedan övertagandet. 

Nu kliver även Carolines son och Beatrices lillebror Lucas Eriksson, känd från ”Sveriges Mästerkock” i TV4, in som delägare i bolaget. 27-åringen är sedan en tid tillbaka bosatt i Gullringen igen och jobbar som bagare på Stigs Konditori, något som han har gjort i perioder sedan januari 2022. 

– Nu när jag har flyttat hem känner jag att jag vill satsa på familjeföretaget. Är jag inte ute och far så är jag hemma på konditoriet och jobbar. Jag känner att det blir ganska naturligt att kliva in som delägare i familjeföretaget, säger Lucas Eriksson. 

Hur kom det på tal?

– Jag sa att jag var intresserad av att gå in som delägare med tanke på att man brinner för det och tycker att det är roligt. Vi kunde hitta en bra lösning, säger Lucas Eriksson.

"Alla trevliga kunder ger en boost"

Lucas Eriksson ser fram emot att kliva in som delägare och vara med i utvecklingen av familjeföretaget. 

– Målet är att driva det så länge vi orkar. Jag går in för att det ska fortsätta vara ett starkt familjeföretag och vi ska köra vidare med de gamla, traditionella grundrecepten och ibland busa till det med nyheter som vi vill testa. 

Efter att ha haft flera olika jobb känner Lucas Eriksson att han har hittat rätt nu. 

– Jag har nog testat det mesta man kan göra i arbetslivet och det blir ganska mycket samma sak på en industri. Här blir det mycket variation med vad man gör och alla trevliga kunder ger en boost. Jag gillar variationen när jag kör catering och event på helgerna och sedan kan man ställa sig och göra 200 kanelbullar på veckodagarna.

Sommaröppet på Stigs Konditori

Lucas Eriksson berättar att Stigs Konditori i Gullringen kommer hålla öppet i sommar. 

– Planen är att ha öppet hela sommaren på Stigs Konditori. Vi brukar stänga under sommaren, men inte i år. Nu ska vi marknadsföra sommarcaféet och visa för folk så de vet om att vi ska hålla öppet i sommar också. 

Lucas Eriksson var med och drev sommarcafé i Oskarshamn förra sommaren. Nu blir det sommarcafé i Gullringen. 

– I maj kommer moppegrupper från Södra Vi och Horn till oss på tisdagar. Det blir lite mer matiga mackor och då får jag med det jag har lärt mig under det gångna året. De kommer och beställer vad de vill ha, åker en runda och komma tillbaka för att fika.

Hur ser upplägget för sommaren ut?

– Det blir fokus på det fina hantverket som vi har här och jag ska gå in och köra min touch på grejerna. Tanken är att det blir roligare mackor plus att jag ska testa mig fram med kött och vilt. 

Blir det försäljning av semlor i sommar?

– Vi kommer köra vår sommarsemla med jordgubbar och vaniljkräm i sommar. 

"Likadan nu som jag var tidigare"

Gullringssonen har efter sin medverkan TV4-programmet ”Sveriges Mästerkock” som sändes i början av 2024 fått många förfrågningar från företag som vill att han kommer på besök och serverar mat till kunderna. 

– Det blir mycket resor och tyvärr räcker inte helger och dagar till för att tacka ja till alla förfrågningar. Jag tror att jag har fyra helger lediga fram till september och jag får alla möjliga bokningar. Det kan till exempel vara att jag kommer hem och gästlagar mat hos folk. Jag ska vara med på jaktmässan på Elmia i maj och har samarbete med jaktbutiker i Norrköping och Orsa. I höst, när jaktsäsongen börjar, ska jag försöka vara lite ledig, men då har det också kommit in en del bokningar, säger Lucas Eriksson.  

Vad tänker du kring den status du har fått efter din medverkan i Sveriges Mästerkock?

– Jag tycker att det är roligt att jobba och träffa så mycket folk som möjligt. Status är inget jag tänker på. Jag är likadan nu som jag var tidigare. Så mycket som jag har fått hitta på och uppleva är jag glad över, säger Lucas Eriksson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: