Annons:

Sök

Annons:

Miljardaffär för Vida – nordamerikanskt bolag blir huvudägare

Vida köps upp av ett kanadensiskt bolag. Foto: Pixabay

Miljardaffär för Vida – nordamerikanskt bolag blir huvudägare

Företaget Vida, med verksamhet i bland annat Vimmerby, säljer huvuddelen av aktierna i sågverkskoncernen till det nordamerikanska bolaget Canfor Corporation.
Affären är värd nästan fyra miljarder.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ägarna av Vida AB, som har liten verksamhet i Vimmerby och också finns i bland Bruzaholm, säljer 70 procent av sina aktier till det kanadensiska bolaget Canfor Corporation. De nuvarande ägarna av Vida kommer att behålla 30 procent av aktierna i Vida samt fortsätta att vara ansvariga för den dagliga driften av koncernen, meddelar Vida i ett pressmeddelande.

– Vi har haft en relation med Canfor under flera år och det är ett företag som präglas av hög kvalité, både i sina produkter men även hur de driver företag. Vi är stolta över att få Canfor som delägare och att Vida på så sätt kan växa och stärkas på den globala marknaden, säger Santhe Dahl, koncernchef Vida AB.

Canfor är en av världens största producenter av sågade trävaror och har sin bas i Vancouver. Bolaget har 25 sågverk i Kanada och USA. Bolaget är noterat på Torontobörsen.

– I och med förvärvet av Vida är vi glada över att bli en global producent och leverantör av sågade trävaror. Vida är ett välrenommerat varumärke som passar väl in i vår strategi att erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter med stort kundfokus. Vi är glada att Santhe Dahl och Måns Johansson, Vice VD Vida, kommer fortsätta att leda bolagets verksamhet i Sverige. Vi välkomnar Vidas skickliga ledning, duktiga medarbetare och moderna anläggningar till vårt bolag, säger Don Kayne, koncernchef på Canfor.

Affären beräknas vara klar under det första kvartalet 2019. Vida har sitt huvudkontor i Alvesta, men har produktion på 18 platser. Nio av dem är sågverk.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: