Annons:

Sök

Annons:

Stort Vimmerbyföretag permitterar – ”Efterfrågan finns”

Johan Hoffstedt är vd på Polyform som nu permitterar personal. Foto: Arkivbild

Stort Vimmerbyföretag permitterar – ”Efterfrågan finns”

Efterfrågan på produkterna finns kvar – men montörer som stoppas från arbetsplatserna sänker takten för Polyform i Vimmerby. Nu väljer man att permittera en stor del av sina anställda.
– Det kunde ha varit värre, konstaterar vd Johan Hoffstedt.

Annons:

Totalt korttidspermitteras 30 av 35 personer på Polyform med start i morgon och tiden varierar. En del går ned 20 procent, en del 40 procent och en del 60.

– Det är tråkigt, men vi har fått indikationer om att takten minskar framöver för att montörerna inte kommer ut till byggplatserna. Det är ödets ironi när efterfrågan finns, men vi väljer att agera och korttidspermittering är en fantastisk möjlighet. Det drabbar inte individen lika hårt som det hade gjort annars och det är en bra lösning för oss. Det är bra att det finns en handbroms och behövs den inte längre så kopplar vi ur den, säger Hoffstedt och fortsätter:

– Vi har sett en svag minskning av orderingången i två veckor och det är naivt att tro att vi inte skulle drabbas. Vi är beroende av människor som har kontakt med människor och det är det vi ska undvika just nu.

"Gott hopp om framtiden"

Avtalet om permittering slöts med facket i dag och kommer löpa i sex månader med två dagars uppsägningstid.

– Man kanske kan anta att saker ska vara det normala före sommaren, men mentalt tänker vi att vi är tillbaka efter semestern. Allt som är bättre än det är bara positivt. Någonstans är det här jättetråkigt för oss, även om det är en billig ledighet så är det ändå pengar. Jag hoppas och tror alla tar det med ro och tycker att det kan vara klokt att göra de åtgärder som eventuellt behövs. Vi har pratat om riskerna under en period och nu hamnade vi här.

På längre sikt ser inte Hoffstedt någon oro för Polyforms framtid:

– Vi ser att efterfrågan för det vi gör finns, men just nu är det viruset som är emellan. Hade vi inte haft någon efterfrågan hade det varit värre. Vi har gott hopp om framtiden, men det är samma för oss som för alla: håller det här på och snurrar i ett halvår så är det många som har ett begynnande problem.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: