Annons:

Sök

Annons:

Ljunghälls glädjebesked: Lika många anställda som innan coronautbrottet

Trots storvarsel och hemskickade visstidsanställda är Ljunghäll i Södra Vi uppe i samma personalstyrka nu som i februari, innan coronautbrottet. Foto: Simon Henriksson

Ljunghälls glädjebesked: Lika många anställda som innan coronautbrottet

Totalt riskerade 250 personer på Ljunghäll att förlora sina jobb. Nu, ett knappt halvår efter coronautbrott och varsel, levererar företagets vd Olle Björk glädjande nyheter.
– I dag är vi lika många personer på företaget som vi var i februari, berättar han.

Annons:

I mars skickades alla visstidsanställda hem från metallfabriken Ljunghäll i Södra Vi, Vimmerby kommuns största privata arbetsgivare. I början av maj la sedan företaget ett storvarsel. Totalt handlade det om närmare 250 personer som berördes.

Oron efter coronautbrottet var då stor, men i dag är det desto mer positiva tongångar, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta om.

Lika många som i februari

– I dag är vi lika många personer på företaget som vi var i februari. Det är väldigt glädjande och positivt för alla berörda, säger företagets vd Olle Björk.

– Å andra sidan är vi mer nervösa nu än vi var i februari, vilket gör att vi måste se till att ha en flexibel arbetsstyrka.

I praktiken innebär det att de tillsvidareanställda som nu är varslade sannolikt får räkna med visstidsanställningar framöver.

– Vi har möjlighet att förlänga varslet för vissa, men vi är väldigt försiktiga med att visstidsanställa, säger Olle Björk.

Tror på stor efterfrågan

Orsaken till tidigare varsel var en markant nedgång på marknaden. Efterfrågan hos många av Ljunghälls kunder var i stort sett noll under sex veckors tid då de höll stängt.

– Det som händer nu är att våra kunder producerar det som trots allt efterfrågades då, samtidigt som man ska klara av den efterfrågan som finns nu.

– Vi är försiktiga och agerar nu mer på känslan att det är dåliga tider. Samtidigt tror vi ändå att efterfrågan från privatpersoner fortfarande kommer vara stor efter corona, då detta inte handlar om någon kris avseende tillgång till pengar. På den industriella sidan, tunga fordon, kommer man sannolikt behålla sina volymer, säger Olle Björk.

Vad kan du säga om den närmsta framtiden?

– För vår del ser kvartal tre bra ut. Vi är lite mer oroade för kvartal fyra. Men å andra sidan så är det sällan vi vet speciellt mycket så långt framåt annars heller.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: