Annons:

Sök

Annons:

Henrik Dunge, vd för Åbro Bryggeri, säger att det bara är smådetaljer kvar innan ett färdigt underlag kan lämnas till kommunstyrelsen avseende Åbros köp av Vimarvallen.

"Bara smådetaljer kvar" – Åbro nära ett köp av Vimarvallen av kommunen

För snart två år sedan inledde Åbro diskussioner med Vimmerby kommun om att köpa marken vid Vimarvallen. Från kommunens sida trodde man då att ett avtal skulle kunna vara framme till början av 2019. Så blev det inte, men nu är det nära förestående.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I oktober 2018 offentliggjorde Åbro Bryggeri sitt intresse av att köpa Vimarvallen och de intilliggande områdena av Vimmerby kommun. Detta i syfte att täcka sitt skyddsområde kring bryggeriet – dels för vattentäkten, dels för verksamheten.

Kommunen ställde sig positiv till att sälja marken och man hoppades då kunna ha ett avtal klart avseende markaffären några månader senare, ”efter årsskiftet”.

”Bara smådetaljer kvar”

Arbetet har dock dragit ut på tiden, men nu ska man vara i stort sett överens.

– Ja, vi har hållit på i två år nu, så det vore ju trevligt. Som vi ser det borde ett helt färdigt underlag kunna ligga klart i nästa vecka, så kommunstyrelsen sedan kan ta upp frågan i oktober. Vi är överens om det stora – det är bara smådetaljer kvar, säger Åbros vd Henrik Dunge.

Vad är det som gör att det har dragit ut på tiden?

– Det bör du nog fråga Vimmerby kommun om. Men som jag förstår det handlar det om olika markfrågor, servitut som fanns och sådant. Det har tagit tid att samla ihop det.

Vad kommer prislappen hamna på?

– Det vet vi inte än, men jag kan väl säga som så att om vi genomför affären så är båda parter överens.

Hur ser era planer för Vimarvallen ut?

– Köpet gör vi för att säkra bryggeriets överlevnad. Framför allt handlar det om att säkra vattentillgången. Vi är inte trångbodda på något sätt, utan ytor att expandera på har vi sedan tidigare.

Kommunen bekräftar

Tommy Dahlgren är gatuchef på Vimmerby kommun, och han bekräftar att man är i slutfasen av att förbereda ett material avseende markköpet för politiken att ta ställning till.

– Även från vår sida är målbilden att KS ska kunna ta upp ärendet på sitt möte i oktober, säger han.

Dahlgren förklarar också anledningen till att framtagningen av det förberedande underlaget har tagit närmare två år.

– Det handlar helt enkelt om en stor ärendebelastning tillsammans med grundliga undersökningar. Det här ärendet sticker inte ut på det viset. Vi har prioriterat utredningen av området så att allt är helt klart när det lämnas till politiken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: