Annons:

Sök

Annons:

Så ser nye ägaren på företaget – ”Jag är taggad”

Nye ägaren Daniel Hagström ser fram emot att leda Frödinge Mjölktransport AB med 50 anställda. Foto: Simon Henriksson

Så ser nye ägaren på företaget – ”Jag är taggad”

Daniel Hagström kom in i transportbranschen direkt efter gymnasiet och har byggt upp en verksamhet i Skillingaryd med 14 anställda. Nu har han tagit över Frödinge Tanktransporter med cirka 50 medarbetare.
– Det är ett stort steg, men samtidigt en utmaning. Jag är peppad, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Daniel Hagström är 38 år gammal och bosatt i Skillingaryd där han driver ett företag som sysslar med mjölktransporter. På den vägen fick han kontakt med Frödinge Tanktransports Nils-Olof Nilsson och för tre år sedan inleddes diskussionen om att förvärva verksamheten i Vimmerby med cirka 50 medarbetare.

I år gick allt i lås och från och med 1 oktober är det Hagström som driver det relativt stora Vimmerbyföretaget. 

– ”Nisse” och jag har pratat om detta i tre år. De har också varit Arlaåkare så man har träffats på Arlamöten och sådär. Det har vuxit fram, men det har inte varit riktigt moget förrän nu. För två och ett halvt år sedan förvarvade vi en tvätthall så då blev det lite för mycket, men nu är jag taggad, berättar Daniel Hagström. 

 "En så bred verksamhet"

Hagström är 38 år gammal och bosatt i Skillingaryd. Intresset för åkeribranschen har han haft länge och han har varit branschen trogen sedan han lämnade gymnasiet.

– Jag var semestervikarie direkt efter gymnasiet och 2008 köpte jag egen bil och började som egen. Jag har ett intresse för lastbilar och med mjölken så blir det både en livsstil och en hobby. Att köra mjölk är 24/7 året om så man måste ha ett brinnande intresse.

Frödinge Tanktransporter har lastbilar stationerade i Vimmerby, Västervik och Oskarshamn och är verksamt inom flera områden.

– Det är ju både mjölk och återvinning och en så bred verksamhet. Till att börja med måste jag komma in i det lite i Vimmerby. Tanken är att vara med lite på fältet också för att få en inblick i det. Vi måste förbättra vissa saker med, men jag får ta hjälp av chaufförerna och samarbeta med dem. Vi ska bygga det här tillsammans. Det här är ett stort steg för mig, men samtidigt en utmaning.

Kommer du genomföra några förändringar på kort sikt?

– Inte på kort sikt, utan jag måste sätta mig in i verksamheten till att börja med.

Vill du läsa mer om försäljningen kan du göra det här. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: