Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Rekordår för Vimmerbyföretaget under pandemin – utökat personalstyrkan

Oscar Hultkvist är produktionsledare och Martin Milton är platschef på Vida Packaging i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Rekordår för Vimmerbyföretaget under pandemin – utökat personalstyrkan

För en del branscher är det nattsvart. För andra går det bättre än någonsin. Vida Packaging i Vimmerby gjorde ett rekordår 2020.
– Vi fortsätter växa, säger platschefen Martin Milton.

Annons:

Nya affärer och en full orderbok i inledningen av 2021. Fjolåret blev också rekordbra för Vida Packaging i Vimmerby. Företaget gick från 35 till 40 anställda i Vimmerby. 

– Det var det bästa året någonsin för oss. Om man tittar på produktionssiffrorna är det tio procent bättre än det tidigare rekordet från 2018. Vi omsatte 85 miljoner här i Vimmerby och det var också rekord, säger platschefen Martin Milton.

Vad beror det på?

– Det är nog många olika faktorer egentligen, som kickat in samtidigt. Dels hade vi en hel del nya kunder som slog väl ut. Vi har verkligen haft att göra, det har varit full beläggning i alla maskiner och på handtillverkningen. Sen har vi en produktion som gått väldigt bra och vi har slagit rekord i alla maskiner. Vi gör ju mycket små, korta serier med kort leveranstid och det har gjort att vi har lyckats minska handtillverkning med en lyckad maskinivestering. Vi har också byggt och konstruerat en maskin som blivit en succé. Det har lett till att vi kunnat automatisera och göra fler pallar än tidigare.

Stark vår

Vida Packaging är Nordens ledande tillverkare av träemballage, som exempelvis lastpallar, pallkragar och kabeltrummor. Totalt har företaget drygt 300 anställda och 40 av dem finns alltså i Vimmerby. 

– Vi har bra ägare med stort förtroende för oss och som ser det här som ett långsiktigt ägande. Vi har framför allt en driven personal också, som verkligen visat framfötterna under året. Vi är tacksamma för att ha så driven och kunnig personal.

April och december var två kanonmånader för företaget. 

– Hela våren var väldigt stark, men april och december var peakmånader som verkligen sticker ut. Vi har dels en bra spridning på våra kunder och så kör vi mycket mot pappersindustrin. Vi gör pallar till kunder som tillverkar kartonger till livsmedelsindustrin inom dagligvaruhandeln och deras vår var väldigt stark. Vi har väl delvis dragit nytta av olyckan som drabbat världen. 

Lovande start

Även 2021 ser lovande ut för Vida.

– Vi har bra orderingång hittills det här året. Råvaran sticker iväg lite prismässigt, men det ser ut att förhoppningsvis kunna bli ett bra år också.

Kan det bli fler anställda?

– Man vet aldrig. Mycket händer snabbt nu, men vi har en del inne på timmar som jobbar ungefär halvtid. Det gör att man kan klara topparna med hjälp av dem. Men det kan absolut bli fler. Vi fortsätter växa lite grann.

Några permitteringar har aldrig varit aktuellt i Vimmerby.

– Nej, det har vi inte behövt tänka på alls. Vi sticker ut lite grann året som har varit.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: