Annons:

Sök

Annons:

BYGGLOVET KLART FÖR STORT BYGGNADSPROJEKT

Nästa stora bostadsprojekt i Vimmerby kan gå igång efter nämndens positiva besked till ansökan om bygglov. Bild: Fastighetsbyrån

BYGGLOVET KLART FÖR STORT BYGGNADSPROJEKT

Miljö- och byggnadsnämnden beviljar bygglov för nästa stora bostadsprojekt i Vimmerby. På Vendledal kommer det nu uppföras tolv radhus fördelat på fyra längor.
– Jag skulle tro att vi gör de första markarbetena om tre veckor, säger Byggbolagets vd Magnus Sjölyck.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Projektet blir Byggbolagets första i Vimmerby. Företaget är baserat i Vetlanda och har gjort liknande projekt på en mängd olika platser i Småland. Samma bolag ska bygga sexvåninghuset på fastigheten Kiosken i centrala Vimmerby.

I dag kom beskedet om att miljö- och byggnadsnämnden beviljar bygglov för Vendledalsprojektet och därmed kommer byggnationen gå igång inom kort.

– Kommunen har lite markarbete kvar, men vi räknas med att dra igång vår markarbeten så fort vi får startbesked och sedan blir det full fart på byggnationen. Vi har tryckt på knappen och väntar på att bygglovet vinner laga kraft. Jag skulle tro att vi gör de första markarbetena om tre veckor och vi är färdiga till januari, berättar Sjölyck som ser fram emot att komma igång:

– Det ska bli jätteroligt, det är mycket positiv respons på det och många i Vimmerby är positiva till byggnationerna och husen. Det är en boendeform som ligger i tiden. Det är villakänsla men ett smidigare liv.

"Ett bra sug efter bostäder"

Kiosken blir det säljstart för på fredag, vilket vi berättat om i tidigare artiklar. Det handlar om 17 bostadsrätter som går ut på marknaden.

– Vad jag har hört är det ett stort intresse. Det är ett bra sug efter bostäder i Vimmerby, men de här projekten är två olika typer av boenden. När det gäller Kiosken handlar det om en möjlighet att bo riktigt centralt.

Byggbolaget tittar på fler projekt i kommunen.

– Vendledal är ett projekt som vi drivit från början och då är det extra kul. Vi är sugna på att hitta mer jobb och möjligheter i Vimmerby kommun.

Utöver radhusen blir det även två garagelängor med plats för sex fordon i varje. Det blir också ett teknikrum i anslutning till en av radhuslängorna. Bostäderna kommer att ha en boyta på 88,1 kvadratmeter. Byggnaderna kommer att vara 4,275 meter höga i nock. Avgiften för bygglovet hamnar på 73 000 kronor och överklagandetiden ligger på fyra veckor. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: