Annons:

Sök

Annons:

ANRIK BUTIK I VIMMERBY TILL SALU

En av Vimmerbys mest anrika butiker är till salu. Foto: MostPhotos

ANRIK BUTIK I VIMMERBY TILL SALU

Önska i Vimmerby har varit i familjen Svahns ägo sedan 1937. Nu har familjen bestämt sig för att sälja.
– Vi har hängt med ett tag nu och behöver hitta på något nytt, berättar Hans Lennart Svahn.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Hans Lennart Svahn är uppväxt i butiken och tog över driften tillsammans med sin hustru Kajsa under 80-talet. I januari fyller han 70 år och nu är det dags att sälja familjeföretaget, vilket Vimmerby Tidning berättade först.

– Nu var det läge. Vi har diskuterat några år, men det har hela tiden kommit saker emellan. Nu försöker vi att testa och se vad som händer. Vi har hängt med ett tag nu och behöver hitta på något nytt. Jag har i princip sprungit i butiken sedan barnsben, berättar Hans Lennart Svahn. 

 "Det är lite hårt"

Sedan början av 2000-talet ligger butiken vid torget i Vimmerby. Kedjan Önska har man tillhört i många år.

– Det är blandade känslor kan man säga. Egentligen är vi inte tvungna, men åldern tar ut sin rätt. Jag fyller 70 i januari, Kajsa är yngre, men någon gång måste man säga ifrån. Det är lite hårt, men det är inget tvång. Pandemin har påverkat, men inget större negativt. Det är helt och hållet att vi börjar bli lite gamla. Butiken har alltid varit något väldigt roligt för oss, det är det vi kommer sakna, varorna och kunderna. 

Hans Lennart tror att chanserna för att hitta en ny ägare är goda.

– Det har varit folk och frågat under flera år, jag har lovat att jag ska höra av mig när det blir dags. Det är det vi känner nu. Branschen är väldigt intressant och inte så fruktansvärt påverkad av pandemin. Vi har klarat oss bra och butiken mår faktiskt bättre än för tre-fyra år sedan.

"Ska ha ett glatt lynne"

Butiken sysselsätter fyra personer i dag. Vad som händer om ingen vill ta över vill Svahn inte tänka på.

– Den diskussionen har vi inte tänkt ens en gång. Vi förutsätter att vi får en köpare, det hoppas vi verkligen. Vi vill inte ha några tomma skyltfönster i stan. Den tanken är vi främmande för än så länge. Går det inte får vi hitta på något annat.

Vem passar att driva butiken?

– Framförallt personer som tycker om att träffa folk och prata med folk. Man ska ha ett glatt lynne, kanske gladare än vad jag har, skrattar Hans Lennart Svahn och fortsätter:

– Det vore roligt om någon Vimmerbybo eller någon i närheten kan ta över. Att bo inom sex mil fungerar extremt bra. Personalen är välutbildad så den delen funkar bra.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: