Annons:

Sök

Annons:

Efter lång nedstängning – då öppnar Pumpen igen

Pumpen öppnar upp igen i oktober. Foto: Arkivbild

Efter lång nedstängning – då öppnar Pumpen igen

Under i stort sett hela pandemin har Pumpen i Södra Vi varit stängt. Efter tisdagens regerings- och myndighetsbesked om att steg fyra i avvecklingsplanen tas i slutet av september öppnar dans- och festpalatset igen.
– Det känns toppen, säger Lena Josefsson.

Annons:

Pumpens premiär blir den 3 oktober och då kommer Donnez för en söndagsdans. I cirka 18 månader har Pumpen hållit stängt – och beskedet om att steg fyra i avvecklingsplanen genomförs är efterlängtat.

– Det känns toppen. Man blev lite överrumplad över att det gick så snabbt och kom med så kort varsel, men det gör inte oss något. Vi är väl förberedda och har ett program inplanerat, säger Lena Josefsson, en av arrangörerna på Pumpen.

I oktober blir det även konserter med Emil Assergård och Drängarna samt en dans med Cassanovas. Planeringen i höst är också att Pumpen ska bli en kontantfri plats. Detta, bland annat, för att minska smitto- och rånrisken.

– Det blir full fart direkt i oktober. Vi har hela tiden lagt ett program och sedan har vi fått boka av det, så det här har varit planerat sedan i våras. Vi har hela tiden hållit tummarna för att vi ska kunna öppna, men personligen trodde jag inte att vi skulle öppna upp förrän jul. 

"Blir nog många besökare"

Det rapporteras mycket om att restaurang- och nöjesbranschen kommer ha svårt att hitta folk när Sverige öppnar igen. För Pumpen är det inga problem alls.

– Alla har sagt att så fort det öppnar upp igen är de med igen. Det känns jättebra och är en trygghet för oss. 

På Pumpens egen Facebook-sida har många verkat väldigt glada över att dans- och festpalatset ska öppna igen.

– Det är många som inte kunnat gå som gäst till puben, många dansare som inte har fått dansa och det har varit väldigt få eller inga konserter man har kunnat gå på. Jag tror att alla har en storr saknad från 18 år och uppåt. För oss är det ju också väldigt spritt eftersom vi har konserter, dansband och pub. 

Tror du att det kommer kännas som vanligt?

– Ja, jag tror att man kommer in i det snabbt. Personligen tror jag att det kommer gå jättebra. Nu är folk så sugna och saknaden har varit så stort. Det kommer nog bli många besökare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: